Китайський мільярдер продав за $4 млн два маєтки, на будівництво яких витратив $75 млн

Два напівзруйновані маєтки на Коффі-роуд і Бініап-роуд у Банджупі, на півдні Перта, будівництво яких, як повідомляється, обійшлося їхньому власникові-мільярдеру Джеймсу Тану в $75 млн, були продані за загальну суму в $3,9 млн, повідомляє 7news.

Недобудовані об’єкти нерухомості, названі “Маєтком Конфуція в китайському стилі”, купила вікторіанська некомерційна організація, головний офіс якої розташований у Китаї.

За інформацією ЗМІ, в будинках ніхто не жив, а первісний власник Джеймс Тан полетів до Китаю за сімейними обставинами і не планує повертатися. Він споруджував будинки з думкою про те, що це буде житло для кількох поколінь, але його мрія так і не здійснилася

Маєтки побудовані на двох ділянках землі загальною площею 4,48 гектара, але вони ще не повністю завершені. У них — понад 80 кімнат, включно з 20 спальнями з ванними кімнатами і кількома кухнями.

Фото: ffective Property Solutions

У будинках також є бібліотека, музей, багатофункціональний театр, великі конференц-зали та обідні зали, басейни і чотири двори, спроєктовані відповідно до вчень фен-шуй.

Побудований у період з 2014 до 2017 року компанією Apex Construction комплекс був спроєктований у поєднанні давньокитайських архітектурних стилів Цзінпай і Хуейчжоу. Один будинок призначався для повсякденного життя, а інший — для розваг.

Продажем маєтків керувала компанія Effective Property Solutions від імені гіганта в галузі магнітних та електронних технологій Superworld Holdings, яким керує Тан.

Як розповів Ервін Едлінгер, представниця компанії-ріелтора, об’єктами зацікавилися 250 осіб з низки покупців елітної нерухомості з Азії та Австралії.

“Я ніколи не бачив такого нестримного попиту на кампанію з продажу нерухомості за свою 20-річну кар’єру у сфері нерухомості. Ми отримали безліч пропозицій з оплатою готівкою і прохань про швидке врегулювання, деякі покупці навіть були готові купити нерухомість, не оглядаючи її”, — додав він.

Новий власник розраховує завершити будівництво маєтків, після чого вже вирішить, як ними розпорядиться надалі.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

52 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

54 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

56 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

57 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

60 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago