Королівський експерт розкрив нові подробиці останнього дня життя Єлизавети ІІ

Королівський експерт Роберт Гардман у своїй новій книзі “Король, Карл III: новий король, новий двір. Внутрішня історія” поділився подробицями останнього дня королеви Єлизавети ІІ, зокрема тим фактом, що вона залишила два листи — один для свого сина Чарльза, а інший — для особистого секретаря, сера Еварда Янга, повідомляє Мirror.

Покійна монархиня мирно померла в Балморалі 8 вересня 2022 року у віці 96 років. “Дуже мирно. Уві сні. Вислизнула. Старість. Вона нічого не усвідомлювала. Ніякого болю”, — задокументував її особистий секретар сер Едвард Янг у меморандумі.

Остання фотографії королеви Єлизавети ІІ, зроблена незадовго до її смерті Фото: Getty Images

Королівський експерт Роберт Гардман поділився додатковими подробицями останнього дня життя королеви у своїй книзі. Він розповів, що незабаром після того, як сер Едвард Янг зробив офіційний запис про факт смерті Її Величності, лакей приніс замкнену червону коробку з документами, знайдену біля смертного ложа покійної королеви.

“Коли її відкрили, співробітники виявили два запечатані листи: один був адресований її синові та спадкоємцю, нині королю Чарльзу III, а інший — самому серу Едварду”, — написав Гардман. “Хоча їхній зміст навряд чи коли-небудь буде оприлюднено, існування листів показує, що 96-річна Елізабет тихо усвідомила, що її час на цій землі добіг кінця”, — продовжив експерт.

Повідомляють, що в коробці також містився останній документ королеви й останній королівський наказ: її вибір кандидатів на Орден за заслуги за “винятково видатні заслуги” у Співдружності. “Навіть на смертному ложі було над чим працювати. І вона це зробила”, — зазначила Гардман.

Хто такий Едвард Янг

Едвард Янг обіймав посаду особистого секретаря покійної королеви з 2017 по 2023 рік. Уперше його взяли на роботу в королівський двір 2004 року, де він обіймав посаду помічника Єлизавети II, а потім особистого секретаря. Після смерті королеви Янг обіймав посаду головного особистого секретаря короля Чарльза III, допомагаючи йому в перші дні його правління, поки не пішов у відставку в травні 2023 року. Представник палацу заявив у той час, що Янг привніс “величезний запас мудрості і досвіду, які допомогли здійснити зміну правління”.

Стримана фігура в палаці, лорд Янг був увічнений у мемуарах принца Гаррі “Spare”, під псевдонімом “Бджола”. Герцог Сассекський сказав, що лорд Янг отримав таке прізвисько завдяки своїй “овальній і пухнастою” зовнішності і схильності “ковзати з великою холоднокровністю і самовладанням”. На думку Гаррі, особистий секретар його бабусі й батька “був настільки врівноважений, що люди не боялися його. Велика помилка. Іноді їхня остання помилка”. Після виходу на пенсію з посади особистого секретаря суверена Янг отримав титул пера, став постійним лордом і був призначений Лицарем Великого хреста Королівського Вікторіанського ордена.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago