Гібрид собаки та лисиці: машина збила невідомого науці дикого звіра (фото)

Вчені заявляють, що знайшли нову породу звіра — “догсім”. Це щось середнє між собакою та лисицею. Тварину, яка гавкає, як пес, і любить гратися з іграшками, доставили до ветеринарної лікарні Федерального університету Ріо-Гранде-ду-Сул у Бразилії після того, як її збила машина у 2021 році. Про це пише видання The Mirror.

Спантеличені ветеринари спершу не могли з’ясувати, що це за істота, тож призначили генетичну експертизу. Лише нещодавно з’явились довгоочікувані результати, які засвідчують, що в руки науковців справді потрапив перший в історії гібрид собаки та лисиці.

Ветеринари спершу не могли зрозуміти, що це за істотаФото: Flávia Ferrari

“Догсім” має спільні риси обох тварин — великі загострені вуха, густу шерсть та довгу загострену морду. У харчуванні, за словами вчених, віддає перевагу живим гризунам. Спершу істота насторожено ставилась до людей, але не була настільки агресивною, як можна було б очікувати від дикого звіра.

На жаль, унікальний представник гібридної породи з невідомих причин помер на початку цього року.

“Це дивовижна тварина — гібрид лисиці та собаки. Не такий слухняний, як собака, але й не агресивний — вважав за краще триматися якомога далі від людей. У лікарні, як на мене, він відчував себе в більшій безпеці”, — розповідає зоозахисниця Флавія Феррарі.

За допомогою генетичних тестів вдалось визначити, що тварина мала 76 хромосом, переданих від представників різних видів. Дослідники вважають, що матір’ю гібрида була лисиця, а батьком — домашній собака невизначеної породи.

“Догсіма” довелось каструвати в рамках лікування, але науковці вважають, що він міг розмножуватися.

Унікальний представник гібридної породи з невідомих причин помер на початку цього рокуФото: Flávia Ferrari

Бруна Еленара Шинвельскі з Федерального університету Ріу-Гранді-ду-Сул, яка проводила досліди на тварині, розповідає: “У нашому дослідженні зафіксовано перший випадок такої гібридизації”.

Результати аналізів опубліковані в журналі Animals. Автори дослідження зазначають, що це далеко не перший випадок, коли домашні собаки схрещуються з дикими звірами, зокрема койотами, вовками та динго, але це відбувалося в межах однієї біологічної групи.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago