“Схоже на чуму”: почалось нашестя шкідників, яке описували у святому письмі (фото)

Нашестя цикад у Чикаго (штат Іллінойс, США) призвело до того, що деякі райони міста довелось закрити, адже мешканці скаржилися на висипання та укуси. Віряни кажуть, що про цю подію згадувалося у святому письмі, повідомляє видання Daily Star.

На півночі штату Іллінойс в середині травня почали з’являтися мільйони цикад, створюючи для місцевих жителів умови, схожі на чуму. З часом хаос на вулицях міст вщух, але проблему так і не вдалося розв’язати.

Експерт Джин Кріцкі звернувся із застереженням до американців, нагадавши про таку ж біду в 2007 році, коли тисячі людей скаржилися на укуси шкідників.

“У нас тут не все гаразд. Цього разу я побачив речі, яких ніколи раніше не бачив”, — сказав Кріцкі в інтерв’ю NBC.

Крім того, у гніздах цикад розмножуються дубові кліщі, які спричиняють свербіж. Боротьба зі шкідниками може тривати місяцями, оскільки тисячі яєць цих комах ще не вилупилися.

У гніздах цикад розмножуються дубові кліщі (праворуч)

“Яйця вилуплюються через 6-7 тижнів після відкладання, німфи падають на землю і потрапляють у ґрунт, і цикл починається знову”, — повідомили співробітники Музею природознавства.

Джин Кріцкі попередив мешканців Чикаго, що їм варто уникати “заборонених” районів міста, якщо вони хочуть уникнути зараження кліщами. За словами фахівця, в деяких дубах може бути до 40 000 яєць, які вилупляться орієнтовно в середині серпня.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що пляж Міскуакут, котрий знаходиться у невеликому містечку Вестерлі (Род-Айленд, США), спіткала жахлива пошесть: рій бабок налетів й прогнав відпочивальників, які спокійно засмагали та купалися в океані. Дехто також порівнює побачене з апокаліптичними сценами, описаними у Біблії.

А от самопроголошена “зіркова ясновидиця” з Бразилії, яку звуть Чаліне Гразік, під час прямого ефіру в Instagram минулого четверга, 8 серпня, попередила про падіння літака. Її пророцтво здійснилося вже за день, коли поблизу Сан-Паулу сталась трагічна авіакатастрофа, в якій загинули 62 людини.

Ольга Степанова

Recent Posts

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

8 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

17 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

25 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

36 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

45 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

53 хв. ago