Повинні замовкнути: у Польщі відреагували на звинувачення в підриві “Північного потоку”

У Польщі відреагували на закиди щодо можливої причетності країни до підриву російського газопроводу. За словами очільника Бюро національної безпеки Польщі Яцека Сєвєра, у його країні твердий консенсус щодо цього питання.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловився з критикою на адресу прихильників розслідування підриву російського “Північного потоку” і попросив не роздмухувати галас. Про це політик написав у соцмережі Х.

“Усім ініціаторам і покровителям “Північного потоку-1” і “Північного потоку-2″. Єдине, що ви маєте зробити сьогодні — просити вибачення та замовкнути”, — йдеться в публікації польського прем’єра.

Глава Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра зазначив, що в його країні твердий консенсус щодо цього питання.

Так у Польщі відповіли на закиди щодо її можливої причетності до підриву російського газопроводу.

За даними WSJ, операцію з підриву “Північного потоку” підготувала група українських військових і підприємців. Колишній головком Залужний залучив до неї полковника ССО Романа Червінського. Який, за інформацією журналістів, і склав план підриву газопроводу за участю вітрильної яхти та команди з шести осіб. Звинувачення на свою адресу Валерій Залужний називає провокацією.

У Зеленського заперечують причетність України до підриву “Північного потоку”. За словами радника глави ОП Михайла Підводка, це не в інтересах Києва, який не отримав від вибухів стратегічної або тактичної вигоди. Разом з тим, виходить дивна якась річ. Майже всі звинувачення України у підриві “Північного потоку” в статті WSJ побудовані на анонімних джерелах з Офісу Зеленського. Цікаво, що це за люди поруч з українським президентом, які розголошують надсекретні плани спецслужб, якщо, звичайно, версія подій журналістів видання WSJ колись підтвердиться.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

9 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

25 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

40 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

49 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago