У Румунії над військовою авіабазою літали невідомі дрони

Декілька непізнаних дронів були помічені вночі з 15 на 16 квітня військовослужбовцями 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана в Румунії.

Про це повідомляє  “Радіо Свобода“.

Генерал Костянтин Спину заявив, що дрони були “заблоковані” електронними засобами, оскільки вони ризикували перешкодити польотам військової бази.

Співробітники служби безпеки 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана оперативно повідомили про присутність у повітрі в районі міжнародного аеропорту “Михайло Когелнічана” дронів.

Безпілотники, за якими спостерігали за допомогою електронних, оптичних та візуальних засобів, були невеликими за розміром, швидше за все, комерційного типу та летіли на низьких швидкостях та на малих висотах.

“Згідно з регламентом, було вжито всіх заходів для забезпечення безпеки в повітряному просторі, про ситуацію, що склалася, оперативно поінформовані органи цивільного повітряного руху. Також неодноразово застосовувалися засоби РЕБ, радіолокаційний і візуальний контакт з двома останніми системами було втрачено близько 00.30”, – заявили в прес-службі. службі ВПС Румунії.

Командування 57-ї авіабази Михайлу Когелничану повідомило Військову прокуратуру про застосування заходів, передбачених законом у подібних ситуаціях. Також на рівні військової частини було призначено комісію з розслідування події на чолі з начальником штабу 57-ї авіабази.

Раніше стало відомо, що розпочалися роботи з розширення військового комплексу 57-ї авіабази ВПС Румунії “Михайло Когелнічану”. Найбільша в Європі військова база НАТО може з’явитися до 2040 року.

Також повідомлялося, що у квітні в Румунії розпочалися найбільші багатонаціональні навчання, організовані румунськими військово-морськими силами під назвою Sea Shield (“Морський щит”). У них беруть участь понад 2 200 військовослужбовців та 135 кораблів, літаків та транспортних засобів з 12 країн-союзників та партнерів.

Лисенко Катерина

Recent Posts

В РФ поліція зможе блокувати банківські рахунки росіян без рішення суду

Глава МВС Росії Володимир Колокольцев попросив Раду Федерації РФ наділити поліцію правом блокувати рахунки під…

4 години ago

NYT: Росія може змінити траєкторію війни в Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована тим, що поточний імпульс, якого Росія досягла на полі бою в…

11 години ago

Українців  попередили про похолодання до -5°С

16 травня в Україні, окрім півдня і Закарпаття, на поверхні ґрунту будуть заморозки в межах…

12 години ago

Росія зайняла північну частину Вовчанська, – Bild

Генштаб ЗСУ в ніч на середу повідомив, що ЗСУ в районі Вовчанська і Лук'янців Харківської області відійшли…

12 години ago

В Україну з ЄС готові повернутися лише половина біженців: опитування

Лише половина українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії готові повернутися додому, якщо для цього…

12 години ago

На замітку: увечері можуть бути аварійні відключення світла

Сьогодні протягом всієї доби в енергосистемі є значний дефіцит електроенергії.

12 години ago