Велика мобілізація в Північній Кореї: мільйони солдатів готові до війни

Північна Корея знову піднімає ставки, заявивши про масштабну мобілізацію. За даними державного агентства KCNA, цього тижня до армії країни добровільно приєдналися 1,4 мільйона осіб.

Такі заяви з’явилися на тлі чергового загострення між Північною та Південною Кореєю. Пхеньян звинувачує свого південного сусіда у запуску дронів, що розкидали агітаційні листівки проти режиму КНДР. Як відповідь, 9 жовтня Генеральний штаб КНДР оголосив операцію з метою “повного перекриття доріг і залізниць” на кордоні з Південною Кореєю. Незабаром північнокорейські сили підірвали інфраструктуру на своєму боці, демонструючи готовність до більш агресивних дій.

Пхеньян стверджує, що новоспечені солдати готові боротися за “знищення ворога зброєю революції”. Риторика залишається незмінною: у випадку війни Південна Корея, за словами влади КНДР, “буде стерта з лиця Землі”. Схожі гучні заяви не нові для Північної Кореї, яка торік повідомляла про 800 тисяч добровольців для боротьби зі США, а у 2017 році — про 3,5 мільйона мобілізованих.

За оцінками Міжнародного інституту стратегічних досліджень, реальна чисельність активних військових КНДР становить близько 1,28 мільйона солдатів та 600 тисяч резервістів. Враховуючи населення країни в 26 мільйонів осіб, такі цифри виглядають гіперболічними, проте КНДР неодноразово використовувала подібні заяви як інструмент пропаганди.

Міністерство оборони Південної Кореї наразі утримується від коментарів, проте чітко наголошує: будь-яка агресія з боку Північної Кореї може стати фатальною для її режиму.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

7 хв. ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

25 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

37 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

41 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

54 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

1 годину ago