Хусити вперше досягли ракетою центральної частини Ізраїлю. Нетаньяху пообіцяв відповідь

Випущена хуситами, які контролюють північний Ємен, ракета вперше досягла центральної частини Ізраїлю, де була збита силами протиповітряної оборони. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що хусити заплатять за це “високу ціну”.

Про це повідомляє Reuters.

Представник єменського угруповання сказав, що удару було завдано новою гіперзвуковою балістичною ракетою, яка подолала 2040 км всього за 11,5 хвилин.

Ізраїльський військовий чиновник сказав, що ракета була вражена перехоплювачем і розкололася в повітрі, але не була повністю знищена.

Сирени повітряної тривоги пролунали в Тель-Авіві та по всьому центральному Ізраїлю за кілька хвилин до удару, приблизно о 6:35 ранку за місцевим часом (03:35 за Гринвічем), змусивши жителів шукати укриття.

Уламки ракети впали на поля та біля залізничної станції. Безпосередніх втрат немає, але дев’ятеро людей отримали легкі поранення, шукаючи укриття.

На щотижневому засіданні кабінету міністрів Нетаньяху сказав, що хусити мають знати, що Ізраїль стягуватиме “високу ціну” за напади.

Удари хуситів по Ізраїлю

Хусити неодноразово обстрілювали Ізраїль ракетами та безпілотниками, як вони кажуть, на знак солідарності з палестинцями.

Безпілотник, який у липні вперше впав на Тель-Авів, убив одну людину та поранив чотирьох. Внаслідок ізраїльських авіаударів у відповідь по військових об’єктах хуситів поблизу порту Ходейда загинули шість і отримали поранення 80 осіб.

Раніше хуситські ракети не проникали глибоко в повітряний простір Ізраїлю, і єдина ракета, яка, як повідомляється, влучила в ізраїльську територію, впала на відкритому просторі поблизу порту Ейлат у Червоному морі в березні.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

18 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

19 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

21 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

31 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

33 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

34 хв. ago