У США провели обшук у будинку російського пропагандиста: хто такий Дмитро Саймс

У США провели обшук у будинку пропагандиста російського “Першого каналу” та громадянина США радянського походження Дмитра Саймса. Обшук відбувся в його резиденції у Хантлі, штат Вірджинія.

Про це повідомляє американське видання Rappahannock News. Причини обшуку залишаються невідомими.

Відомо, що ділянка, де проходили обшуки, була придбана Саймсом та його дружиною Анастасією у липні 2021 року за 1,63 мільйона доларів. Як зазначається, журналісти зв’язалися з пропагандистом, і він підтвердив, що знає про обшук, та заявив, що його не було офіційно поінформовано.

“Я не бачив ордера. Зі мною не зв’язувалися якісь правоохоронні органи чи хтось ще”, — сказав сам Саймс, який наразі не перебуває на території США.

Федеральні агенти прибули на територію Хантлі у вівторок і відтоді зберігають там постійну присутність.

“ФБР провело санкціоновану судом правоохоронну діяльність. У нас більше немає коментарів, оскільки розслідування продовжується”, – заявила у коментарі для Rappahannock News прес-секретар ФБР Саманта Шеро.

Дмитро Саймс – народжений 29 жовтня 1947 року в Москві (СРСР) – американський політолог і історик радянського походження, який активно просуває проросійську пропаганду в США.

У 1973 році емігрував разом із дружиною до США з РФ. Там він працював науковим співробітником Центру стратегічних та міжнародних досліджень, очолював російські та євразійські програми в Фонді Карнегі та викладав у провідних університетах.

У 1994 році експрезидент США Річард Ніксон призначив його головою та головним виконавчим директором Центру національних інтересів, а також видавцем журналу The National Interest.

Раніше The Washington Post писала, що Саймс також був тісно пов’язаний із президентською кампанією та адміністрацією Дональда Трампа.

З 2018 року Дмитро Саймс веде на російському “Першому каналі” передачу “Велика гра” про відносини США та РФ. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він активно підтримує дії російської армії.

Так у випуску від 14 серпня 2024 року Саймс разом з іншими пропагандистами назвав прорив ЗСУ до Курської області “невеликою невдачею” та висловив сподівання, що український опір незабаром розвалиться, і Росія досягне своїх цілей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Якщо партія Шольца програє ультра правим на вирішальних виборах, це може призвести до його усунення

Поки канцлер ФРН Олаф Шольц буде на Генасамблеї у Нью-Йорку, на його батьківщині відбудуться вибори…

3 хв. ago

Принц Джордж та його сестра принцеса Шарлотта не зможуть подорожувати разом: у чому причина

Згідно з цим правилом, як тільки принцу Джорджу виповниться 12 років (у липні 2025 року),…

19 хв. ago

Що робити, якщо представники ТЦК забрали військовий квиток: пояснив юрист

Під час воєнного стану всі військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військово-обліковий документ. Це підтверджує статус…

20 хв. ago

Київ задихається від диму: як захиститися від забрудненого повітря

В Києві значно погіршилася якість повітря через зміну вітру та незначні осередки пожеж в екосистемах. За даними…

28 хв. ago

Україна стала привабливим ринком для балканських виробників зброї – The Economist

З 2020 року сербський експорт зброї збільшився в чотири рази, а з моменту вторгнення в…

36 хв. ago

У Києві викрито онлайн-обмінники, які працювали на серверах компанії РФ

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили механізм проведення протиправних фінансових операцій.…

45 хв. ago