Стали відомі останні слова пілота перед авіакатастрофою в Бразилії, в якій загинули всі пасажири

Оприлюднено розшифрування останніх слів пілотів пасажирського літака, який трагічно розбився в Бразилії та забрав життя всіх, хто перебував на борту.

Про це повідомляє LADbible.

Слідчі виявили “чорну скриньку” літака, а це означає, що тепер доступне “повне розшифрування” з бортового самописця літака компанії VoePass, що розбився в п’ятницю, 9 серпня.

На борту літака перебувало 62 особи, ймовірно, 58 пасажирів і четверо членів екіпажу, які прямували з Каскавела, штат Парана, до Гуарульюса, штат Сан-Паулу.

Повідомляється, що літак впав у житловому районі Віньєдо, де проживає понад 80 000 людей, а пожежна бригада Сан-Паулу поквапилася до міста одразу після інциденту – на щастя, ніхто з людей на землі не постраждав.

Пізніше стало відомо, що, згідно з даними сайту відстеження польотів Flightradar24, турбогвинтовий літак ATR-72 вилетів з Каскавела об 11:56 за місцевим часом, подавши останній сигнал приблизно через півтори години.

Наслідки падіння літака в Бразилії

Сайт також встановив, що перед катастрофою літак летів на висоті 5 000 метрів, а попередження про “сильне обледеніння” було розіслано на висоті від 3600 м до 6400 м.

За даними Sky News, обледеніння може зменшити тягу літака, а отже, зменшити його підйомну силу і збільшити лобовий опір.

Одна з пасажирок літака перед зльотом надіслала батькам селфі, в якому поділилася своїм занепокоєнням щодо “старого літака”, який змусив її “боятися цього польоту”, перед тим, як літак зазнав фатальної аварії.

На кадрах, поширених в Інтернеті, видно, що літак знижується на швидкості, але не в очікуваному носовому піке, а навпаки, повністю вийшовши з-під контролю, перед тим, як впасти.

Причина катастрофи досі невідома, хоча відкривання чорної скриньки літака показало, що пілоти говорили перед трагічним інцидентом.

Згідно з розшифруванням, і пілот, і другий пілот помітили різку втрату висоти всього за хвилину до катастрофи, повідомляє місцевий телеканал Globo, який у середу, 14 серпня, з посиланням на неназваних осіб, що беруть участь у розслідуванні, повідомив про це.

Двогодинний запис показав, що другий пілот Умберто де Кампос Аленкар е Сілва запитав пілота Даніло Сантоса Романо: “Що відбувається?”.

Даніло Сантос Романо / Фото: LinkedIn

Сілва також нібито сказав, що літаку потрібно “більше потужності” для стабілізації літака.

Операційний директор VoePass Марсело Моура розповів, що, попри попередження про обледеніння, літак перебував у прийнятному діапазоні польотів.

У повній заяві VoePass йдеться: “Літак вилетів з аеропорту Каскавель-ПР в напрямку аеропорту Гуарульос з 58 пасажирами і чотирма членами екіпажу на борту. VOEPASS вжив усіх заходів для підтримки постраждалих. Досі немає підтвердження того, як сталася аварія і в якому стані перебувають люди на борту. Компанія надає підтримку за телефоном 0800 9419712, доступному 24 години на добу, надаючи інформацію всім своїм пасажирам, членам сімей і співробітникам”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

12 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

28 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

37 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

50 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

59 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago