Кокаїн та побиття дівчини: що відомо про скандал у королівській родині Норвегії

У королівській родині Норвегії спалахнув гучний скандал: сина кронпринцеси Метте-Маріт від її попередніх стосунків Маріуса Борга Хейбі звинуватили в насильстві над його дівчиною. Про це пишуть норвезькі ЗМІ.

27-річний юнак та 20-річна Ребекка зустрічалися близько місяця, після чого Маріус напав на дівчину на початку серпня. Ребекка опинилася в лікарні, де в неї діагностували струс мозку. 7 серпня 2024 стан дівчини стабілізувався, і її виписали. А старшого сина кронпринцеси Норвегії помістили в одиночну камеру.

Лише через тиждень юнак визнав свою провину. У своїй заяві, яку Маріус Борг Хейбі склав разом з адвокатом і передав норвезькому телеканалу NRK, він визнав, що вживав наркотики, і попросив вибачення у своєї родини та Ребекки.

“У минулі вихідні сталося те, чого ніколи не мало статися. Я завдав тілесних пошкоджень та зламав речі у квартирі у стані алкогольного та кокаїнового сп’яніння після сварки”, — почав свою заяву 27-річний Маріус.

Кронпринцеса Норвегії Метте-Маріт із синомФото: Getty Images

Зокрема, син кронпринцеси зізнався, що в нього діагностовано кілька психічних розладів і він проходив лікування від наркотичної залежності.

“Вживання наркотиків та мої діагнози не виправдовують того, що сталося у квартирі у Фрогнері в ніч проти неділі минулими вихідними. Я хочу відповідати за свої вчинки і буду чесним із поліцією”, — наголосив юнак.

Маріус додав, що Ребекка не заслужила такого ставлення, а також надмірної уваги норвезьких та іноземних ЗМІ, що заважає їй відновитися наразі.

Крім того, у пресі писали, що в розпорядженні поліції є аудіозапис телефонного дзвінка сина принцеси Метте-Маріт, який хлопець зробив уже після нападу. Маріус дзвонив Ребецці з королівської резиденції та погрожував спалити її майно, якщо вона не зробить, як він скаже.

Після інциденту майже одразу у пресі зʼявилося фото з місця події. На знімку можна побачити розбиту люстру та ніж, встромлений у стіну.

Маріус живе зі своєю 50-річною матір’ю в її офіційній резиденції Скаугум в Аскері, неподалік від Осло. Батьком старшого сина кронпринцеси Метте-Маріт є засуджений злочинець Мортен Борг. Хлопець не претендує на норвезький престол і пішов із суспільного життя у 2017 році, щоб продовжити навчання у США. Його дані навіть було видалено з офіційної сторінки королівської родини Норвегії в мережі..

Мати-одиначка Метте-Маріт вийшла заміж за кронпринца Гокона в соборі Осло 25 серпня 2001 року і в цьому шлюбі народилися двоє дітей — майбутня королева принцеса Інгрід Александра і принц Сверре Магнус. На деяких фото Маріус також зʼявлявся з монаршими родичами.

Королівська родина НорвегіїФото: Getty Images

Первісток дружини майбутнього короля Норвегії захоплюється водними видами спорту та мотоциклами, іноді публікуючи фото- і відеозвіти на своїй сторінці в соцмережі. Судячи з його акаунту, Маріус також дуже любить тварин.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

18 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

20 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

21 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

31 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

33 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

35 хв. ago