У Британії тисячі біженців з України ризикують стати бездомними

Британський Червоний Хрест повідомляє, що тисячі українських біженців у Великобританії ризикують залишитися без даху над головою та бути експлуатованими. Зокрема бездомними можуть стати понад 9 000 з приблизно 200 000 сімей, розміщених у Британії. Серед причин  – розрив стосунків з приймаючими сім’ями та утруднений доступ до ринку житла.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт Червоного Хреста у Британії. Організація зазначає, що в цілому урядові програми Британії допомагають сім’ям, які шукають притулку. Проте деякі українці зіткнулися з недоліками в процедурах захисту, а також відсутністю достатньої підготовки та постійної підтримки для приймаючих сторін.

Також повідомляється, що українці в чотири рази частіше, ніж населення в цілому, стикаються з проблемою бездомності. У період з лютого до середини червня 2024 року щотижня в середньому прибувало 379 нових мігрантів з України. У звіті наведені приклади, коли деякі українські біженці несподівано ставали безхатченками та спали у непридатних умовах, до прикладу, на пляжі. Або коли біженцям доводилось спати всією сім’єю на одному ліжку.

Також Червоний Хрест зазначив, що непоодинокими є випадки, коли біженці за два роки понад шість разів міняли місце проживання, або жінки, які шукали житло, ризикували потрапити у сексуальну експлуатацію. У Червоному Хресті закликають покращити підтримку, доступну для українців у Великій Британії, та вивчити досвід України, щоб у майбутньому створити більш ефективні та безпечні маршрути.

З України вже поїхали понад 6,5 млн біженців

За даними агентства ООН у справах біженців, станом на середину липня 2024 року  у всьому світі зареєстровано 6,58 млн 500 біженців з України, з них у країнах Європи перебуває понад 6 млн. Водночас за даними Нацбанку України на 13 червня 2024 року країну залишили 6,6 млн переселенців. Кількість тих, хто виїхав, зросла в тому числі через масові відключення електроенергії, додали в НБУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Золото б’є нові рекорди: що коїться на ринку дорогоцінних металів?

Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…

5 хв. ago

Заочні штрафи для ухилянтів: уряд посилює правила, “ігнор” обійдеться у 25 тисяч

Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…

12 хв. ago

Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…

19 хв. ago

В Україні злетіли ціни на яйця: скільки доведеться заплатити

В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…

22 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 19–20 жовтня: беріть парасольки та вдягайтесь тепліше

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

1 годину ago

Осінні канікули 2024: 5 крутих місць для сімейного відпочинку з дітьми

Осінні канікули — це чудова нагода провести час з сім’єю і вирушити у незабутню подорож.…

1 годину ago