Трамп визначився із віце-президентом: що про нього відомо

15 липня претендент на пост президента від Республіканської партії США Дональд Трамп повідомив, що обрав своїм віце-президентом сенатора від Огайо Джеймса Девіда Венса

 Про це повідомляє «РБК-Україна» .

Ще під час виборів до конгресу Венс публічно вибачився перед Трампом за те, що в минулому його критикував, а також висловлював досить жорсткі погляди з питань міграції та абортів. При цьому політик є представником нових правих — популістської течії, яка заперечує деякі традиційні для республіканців цінності, пише USA Today. Так, Венс підтримує торгові тарифи і виступає проти втручання США в іноземні конфлікти, зокрема у війну в Україні.

Джей Ді Венса важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Минулого року він разом із 18 іншими республіканцями підписав звернення до Байдена із закликом припинити «необмежену допомогу». І пригрозив блокувати такі пакети, якщо вони не будуть прив’язані до стратегії якнайшвидшого завершення російсько-української війни.

Перед візитом президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у грудні 2023-го Венс зажадав від Білого дому визнати, що Україна врешті-решт поступиться частиною своїх територій Росії.

«У нас продовольча криза… у нас є енергетична криза… На користь Америки визнати, що Україні доведеться поступитися деякими територіями росіянам, і нам необхідно покласти край війні», – говорив він.

Ще більше про позицію Венса можна дізнатися з його квітневої колонки для NYT. Там він розмірковує на тому, що проблема України не у відсутності єдності серед республіканців, а у простій математиці.

По-перше, за його словами, ухвалений пакет на понад 60 млрд доларів – це не різниця між перемогою та поразкою. А лише мала частина того, що знадобиться для того, щоб зламати хід війни на користь України. По-друге, справа не так у доларах, як у нестачі потужностей для виробництва зброї в необхідних кількостях.

Зараз США здатні виробляти близько 360 000 снарядів на рік і мають намір довести цифру до 1,2 млн до кінця 2025-го, але це лише 30% від заявленої потреби в 4 млн. Схожа історія з боєприпасами для ЗРК Patriot, наголошує сенатор.

Вихід він бачить виключно у оборонній стратегії. На кшталт тієї, яка влітку 2023-го допомогла Росії зірвати український контрнаступ.

«Прийнявши оборонну стратегію, Україна може зберегти дорогоцінну військову силу, перестати стікати кров’ю та виграти час для початку переговорів. Але для цього треба визнати: заявлена ​​мета про повернення до кордонів 1991 року – це фантастика», – зазначив він.

На його думку, адміністрація Байдена не має реального плану, який дозволить українцям перемогти. Чи є таким у його поданні план Трампа «завершити війну за 24 години», очевидно, також немає.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки у лютому, політик також досить сенсаційно відмовився назвати Путіна «екзистенційною загрозою для Європи». Венс також заявив, що європейські країни повинні самостійно зайнятися власним захистом, а надмірне становище США призвело до «атрофії» їхньої оборони. “Той факт, що він [Путін] поганий хлопець, не означає, що ми не можемо займатися елементарною дипломатією і розставляти пріоритети на користь Америки”, – підкреслив він.

Він також заявляв, що якби він був на місці колишнього віце-президента США Майка Пенса 6 січня 2021 року, то не став би затверджувати підсумки президентських виборів. «Якби я був віце-президентом, я сказав би таким штатам, як Пенсільванія, Джорджія та багатьом іншим, що нам потрібно мати кілька списків виборців, і я думаю, що Конгресу США слід би боротися за це з самого початку», — заявив він в інтерв’ю ABC у лютому.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Невідомий з ножем спробував прорватися до Орбана, коли той виступав

23 жовтня в Угорщині відзначають початок антирадянських повстань. Під час урочистостей життя Віктора Орбана опинилося…

6 хв. ago

Принц Джордж – майбутній король: які правила йому не можна порушувати

11-річний принц Джордж Уельський – старший син принцеси Кейт та принца Вільяма Уельських. Він посідає…

15 хв. ago

Суд арештував елітне житло генерала СБУ Вітюка

Вищий антикорупційний суд у травні арештував квартиру, яка належить дружині бригадного генерала та ексначальника Департаменту…

23 хв. ago

ПриватБанк запровадив новий спосіб зняти готівку за кордоном

ПриватБанк запровадив можливість зняти з картки гроші на касі в торговій мережі за кордоном. Знімати…

34 хв. ago

Смажені пиріжки із зеленою цибулею та яйцем: готуються на сковороді 15 хвилин

Якщо ви хочете приготувати смачні пиріжки, але не хочете робити дріжджове тісто, можна  приготувати просте на…

43 хв. ago

Київський міський ТЦК за 5 млн грн. відремонтує власну їдальню

Київський міський центр комплектування та соціальної підтримки замовив капітальний ремонт їдальні свого збірного пункту. З…

51 хв. ago