Чорне море в окупованому Криму заполонили медузи (відео)

Прибережну зону Сакського району, Євпаторії та Тарханкута у тимчасово окупованому Криму заполонили медузи. У мережі багато відео, на яких вода у Чорному морі схожа на суп з медуз. 

Відео моря, яке буквально кишить медузами, опублікував український історик та блогер Андрій Плахонін.

«Незважаючи на ракетні атаки бандерівців, відключення світла та води, у морі біля берегів Криму цього року не проштовхнутись», – іронічно підписав він своє відео.

Як повідомляє «Красноярск онлайн», відпочинок у Криму став кошмарним: берег охопили пожежі, а море перетворилося на «суп із медуз».

Води Чорного моря заполонили медузи

Як передає кореспондент РІА «Новий День», кількість медуз біля кримських берегів, на думку фахівців, може зростати до початку осені – на цей період припадає цикл їхнього розмноження та пік активності біля чорноморського узбережжя. В Азовському морі ситуацію ускладнює процес збільшення солоності та надходження органічних речовин, що забруднюють воду – за таких умов медузи почуваються дуже комфортно.  Як тактичне рішення цієї проблеми росіяни обговорюють  використання загороджувальних сіток.

Зауважимо, що «сезон медуз» зазвичай припадає на кінець липня та серпень, а у цьому році він розпочався помітно раніше.. Найчастіше їх можна зустріти можна у Чорному та Азовському морях – у водах Феодосії, Євпаторії, Оленівки, Судака, на мисі Сарич та у Татарському бухті.

Кримчани та росіяни, які приїхали у окупований Крим, неприємно здивовані небувалою навалою медуз на західному узбережжі. Як повідомляють російські ЗМІ, без перебільшень, берегова лінія біля мису Тарханкут від медуз стала буквально желейною.

Цього року морських мешканців якась непомірна кількість, а ще вони припливли помітно раніше, ніж це відбувалося за інших років і купатися дуже неприємно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago