Байден зробив гучну заяву щодо подальшої участі у президентських перегонах

Президент США Джо Байден не відмовляється від участі у виборах, попри те, що деякі провідні представники Демпартії закликали його залишити перегони.

“Я старий. Але я лише на три роки старший за Трампа, це по-перше. А по-друге, моя гострота розуму до біса хороша. За три з половиною роки я зробив більше, ніж будь-який президент за довгий-довгий час. Тож я готовий, щоб (виборці – ред.) мене судили на цей предмет. Я розумію… Я розумію, чому люди кажуть: “Боже, йому 81 рік. Ого! Яким він буде, коли йому буде 83 чи 84 роки?” Це слушне питання”, – сказав Байден в інтерв’ю NBC News, пише Укрінформ.

За його словами, він керується тим, що виборці-демократи обрали його лідером під час праймеріз. “Я прислухаюся до них”, – зауважив глава Білого дому.

На запитання, з ким він консультується, коли справа доходить до таких питань, як участь у перегонах, Байден відповів: “Із собою. Я роблю це вже давно”.

При цьому він висловив переконання, що виграє президентську кампанію. “Послухайте, ми знали, що це буде напружена боротьба відтоді, як він оголосив про свою участь у виборах, – сказав президент, маючи на увазі висуванця від республіканців Дональда Трампа. – Дані опитувань показують багато різних речей, але між нами немає великого розриву. Це, по суті, жеребкування”.

Під час інтерв’ю Байден часом говорив нерозбірливо, подекуди обривав слова чи вимовляв їх надто тихо: “Що я роблю, так це виходжу й демонструю американському народові, що я володію всіма своїми здібностями, що мені не потрібні… нотатки. Мені не потрібні телесуфле… – я можу вийти й відповісти на будь-які запитання”.

Байден закликав ЗМІ приділяти Трампу таку саму пильну увагу. Нагадавши, що експрезидент під час теледебатів зробив кілька хибних заяв, він зауважив: “Чому преса ніколи не говорить про це?”

Останнє національне опитування NBC News показує, що Трамп випереджає Байдена всього на два відсоткові пункти – у межах соціологічної похибки.

Водночас понад 60% демократів вважають за краще бачити іншого кандидата замість нього, тоді як 80% усіх виборців заявили, що стурбовані розумовими й фізичними здібностями Байдена.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Смертельний вірус Nipah набирає обертів: в Індії нова жертва, а ліки все ще не вигадані

З Індії поширюється небезпечний вірус Nipah, від якого немає ліків. Вже є перші жертви у 2024…

5 хв. ago

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

32 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

44 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

56 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

1 годину ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago