Президент Фінляндії вважає, що Китай може закінчити війну в Україні

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Китай може покласти край війні в Україні. Про це він повідомив під час спілкування із журналістами на Саміті миру у Швейцарії, пише Yle.

«Я наполегливо закликаю Китай у тому, що він міг би вплинути на Путіна, покласти край цій війні», – сказав Стубб.

Також президент Фінляндії наголосив на важливості ролі Глобального Півдня в досягненні миру.

«Багато представників (Ред. – на Саміті миру) із країн Латинської Америки, Африки, Азії та особливо Близького Сходу. Це дає надію, що ми зможемо вийти на шлях миру, і я вважаю важливим, щоб це сталося на умовах України», – заявив Александр Стубб.

Нагадаємо, що 15-16 червня у Швейцарії відбувається історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. Участь у ньому беруть лідери понад 100 країн та світових організацій, які об’єдналися, щоб знайти шляхи досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. На саміт запрошені усі країни світу, окрім країни-агресорки Росії.

До того ж 16 червня країни-учасниці розділяться робочими групами задля реалізації трьох пріоритетів Саміту миру у Швейцарії. 

До слова, у спільній заяві за підсумками Глобального саміту миру, організованого Україною, який відбувається 15-16 червня у Швейцарії, не буде заклику до негайного виведення російських військ з території України.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін напередодні Глобального саміту миру озвучив нові умови миру. МЗС України вже відреагувало на ці заяви.

Ольга Степанова

Recent Posts

Можуть забрати і до 25 років: нардеп пояснив нюанси мобілізації

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Оновлений закон дозволяє призивати…

33 секунди ago

Кардіолог розкрив найкращі поради, як боротися з гіпертонією та холестерином

Гіпертонія і високий рівень холестерину є основними факторами ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. Однак обидва ці фактори…

2 хв. ago

Стартова ціна – захмарна: в Україні продають памʼятник Леніну (фото)

Демонтований бронзовий памʼятник Володимиру Леніну виставили на аукціон на сайті Prozorro. Стартова ціна становить понад…

3 хв. ago

Демі Мур вийшла у світ з донькою від Брюса Вілліса (фото)

61-річна американська акторка Демі Мур вийшла у світ зі своєю донькою Скаут, 32. Знімками знаменитість ділиться в Instagram. Зірка…

1 годину ago

У Дагестані триває стрілянина, запроваджено режим контртерористичної операції

Вже відомо про сімох загиблих поліціянтів та ще 23 поранених у Дагестані. Запроваджено режим контртерористичної…

1 годину ago

Українцям запровадили нові штрафи: кого і за що тепер покарають

21 червня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань…

1 годину ago