Багатомільйонні збитки: жителі аргентинського міста потерпають від нашестя папуг (відео)

Щороку Іларіо Аскасубі, місто на півдні аргентинської провінції Буенос-Айрес, зазнає навали десятків тисяч галасливих папуг, які завдають збитків на мільйони доларів. Про це пише Oddity Central.

Жителі Іларіо-Аскасубі вже кілька років перебувають в “облозі” гігантської колонії папуг, але багато хто скаржиться, що з кожним роком ситуація стає дедалі гіршою. Популяція галасливих птахів зростає, а разом з нею зростає і рівень заподіяної ними матеріальної шкоди. Вони люблять гризти електричні та інтернет-дроти. Пташиний послід на тротуарах і вулицях — теж велика проблема, як і постійний шум, який птахи видають вдень і вночі. Багато хто з 5 000 жителів Іларіо Аскасубі в розпачі, стверджуючи, що не можуть продовжувати жити разом із птахами, але місцева влада мало що може зробити.

Проблема папуг у місті не нова, і чиновники намагалися з нею впоратися, але нічого не вийшло. Для того, щоб відігнати птахів, використовували шумові бомби і лазерне світло, але через деякий час вони звикли до них і тепер не чинять на них жодного впливу. Оскільки скелясті папуги є в Аргентині охоронюваним видом, більш жорсткі заходи боротьби з ними суворо заборонені, тож місцевим жителям залишається тільки миритися зі своїми пернатими сусідами.

Згідно зі звітом Національного університету Баія-Бланка (UNS), в Іларіо Аскасубі нарахували щонайменше 70 000 особин скельних папуг, які з настанням сутінків збираються на деревах і на лініях електропередач, затемнюючи небо. Передбачається, що наразі на кожного жителя містечка припадає близько 15 папуг.

Романчук Микола

Recent Posts

Перекази на картки контролюватимуть жорсткіше: стежитимуть не лише банки

Національний банк планує посилити контроль за переказами "з картки на картку". Якщо з 1 жовтня…

3 хв. ago

Мобілізація жінок та скасування вікових обмежень: новий сценарій

Журналіст Віталій Портніков висловив стурбованість щодо майбутнього мобілізаційних зусиль в Україні в недавньому інтерв'ю. Якщо…

6 хв. ago

Найпопулярніша вулична їжа: рецепт китайських коржів із зеленою цибулею

Цибулеві коржі, як і парові булочки, зазвичай подають у ресторанах замість хліба. У Китаї є…

7 хв. ago

Субсидії залишаться лише у снах: українців попередили про позбавлення виплат на комуналку

Міністерство соціальної політики України нагадує, що не всі громадяни автоматично отримуватимуть житлові субсидії на майбутній…

10 хв. ago

Ситуація розжарюється: на кордоні КНДР та Південної Кореї прогриміли вибухи

Дороги між Північною (КНДР) та Південної Кореї було підірвано. Руйнувань зазнало сполучення уздовж ліній Кьонгі…

13 хв. ago

Скільки військових не повернулися з закордонного відпочинку

З початку повномасштабного вторгнення Росії 46 українських військовослужбовців виїхали за кордон для відпочинку та не…

18 хв. ago