Ємен завдав ракетного удару по Ізраїлю, прорвавши “Залізний купол”

Балістична ракета з Ємену пробила ізраїльську систему ПРО і приземлилася на схід від Тель-Авіва. Вона зашкодила транспортному об’єкту.

Про це повідомляють близькосхідні ЗМІ.

В Ізраїлі неофіційно стверджують, що ракета змогла ухилитися від 22 точок ППО та пролетіла 2 тисячі кілометрів за 15 хвилин. Вибух ракети викликав пожежі в лісовому масиві і частково зруйнував головний залізничний вокзал недалеко від Модіїна, що лише за 6 кілометрів від аеропорту Бен-Гуріон.

За словами ізраїльського експерта з безпеки Йоссі Мелмана, ракета подолала весь багаторівневий комплекс систем ППО країни: “Стріла”, “Праща Давида”, “Залізний купол”, а також літаки та системи постановки перешкод. Інші джерела заявляють, що ракета пролетіла повз як мінімум двох американських есмінців та одного французького фрегата, що діяли у Червоному морі та мали захистити Ізраїль.

В ізраїльському командуванні стверджують, що ракету все ж таки збили з другого разу над Тель-Авівом, а всі руйнування та пожежі – це результат падіння її уламків.

Тим часом військове командування єменських хуситів у своїй заяві у зв’язку з ракетним ударом зазначило, що провело “якісну бойову операцію з ураження військового об’єкта в районі Яффи” з використанням нової гіперзвукової балістичної ракети, що успішно досягла мети, а оборона противника не змогла її перехопити. Представник прес-служби хуситів Насруддін Амер уточнив, що ізраїльські системи ППО “випустили 20 снарядів, але не змогли нейтралізувати ракету”. Гіперзвукова ракета подолала відстань 2040 км за 11 з половиною хвилин, розповіли хусити.

Вони також пригрозили, що Ізраїлю слід очікувати “якісніших операцій у міру наближення першої річниці операції 7 жовтня”.

The Times Of Israel повідомляє, що хусити пообіцяли найближчим часом оголосити про початок масштабної операції проти Ізраїлю.

У липні з Ємену було запущено дрон іранського виробництва, що впав у Тель-Авіві. В результаті одна людина загинула, 10 отримали поранення.

Романчук Микола

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

2 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

17 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

26 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

39 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

49 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago