Японія готується до потужного тайфуну: близько 500 авіарейсів скасовано

У Японії через тайфун Ampil, який очікують 16 серпня, скасують близько 500 внутрішніх авіарейсів. Про це пише CNN.

«Станом на ранок четверга за місцевим часом тайфун Ampil уже рухається із швидкістю 140 км/год, згідно з останнім повідомленням Об’єднаного центру попередження про тайфуни (JTWC). Це робить його еквівалентом буревію категорії 1 в Атлантичному басейні», – пише видання. 

Тайфун Ampil посилюється в Тихому океані, рухаючись на північ до Японії, і шторм принесе проливний дощ і сильний вітер на острови Ізу та прибережні райони регіонів Канто і Тохоку. Ймовірно, протягом наступних 36 годин він посилиться, оскільки шторм рухається над дуже теплою водою, що означає, що в повітрі більше вологи, щоб прискорити тайфун.

Згідно з інформацією CNN, авіакомпанія JAL повідомила про скасування 191 рейсу. Ще не менше 280 авіарейсів скасував другий за величиною в країні авіаперевізник – компанія ANA.

Залізнична компанія JR також не виключає зупинення руху швидкісних експресів «Сінкансен» на кількох лініях, що проходять на сході та північному сході країни.

«Зокрема шість ліній розгалуженої мережі швидкісних поїздів Японії призупиняють сполучення між певними станціями та попереджають про значні затримки в п’ятницю, включаючи важливу лінію Токайдо, яка з’єднує Токіо з Осакою», – пише CNN.

За прогнозами метеорологів, тайфун наблизиться до столичного регіону Японії вранці 16 серпня. Швидкість поривів вітру в районі проходження тропічного шторму нині сягає 30-45 м/с.

«Хоча тайфун, швидше за все, не досягне суші, прогнозується, що з четверга по суботу в регіонах будуть сильні вітри, причому в деяких районах протягом 24 годин очікується до 200 міліметрів опадів. Ampil найближче підійде до регіонів Канто і Тохоку в п’ятницю», – зазначає Japan Times.

Метеорологічне агентство Японії також закликало жителів цих районів залишатися в стані підвищеної готовності до сильних вітрів, високих хвиль, зсувів і повеней у низинних районах через сильний дощ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago