Видно з космосу: під резиденцію Путіна перекинули дефіцитний ЗРГК “Панцирь-С1” (фото)

Резиденція президента РФ Володимира Путіна прикрита від ударів БПЛА Сил оборони додатковим зенітним ракетно-гарматним комплексом (ЗРГК) “Панцирь-С1”. Росія не має достатньо комплексів для захисту нафтових терміналів та нафтопереробних заводів. Натомість очільника Кремля бережуть від ударів відразу дві таких системи. Про те, як “Панцирь-С1” виявили за допомогою Google, та що це означає, розповіли у Telegram-каналі “Радио Свобода”.

15 липня у каналі опублікували допис про знахідку на Google maps, яку побачили завдяки супутникам PlanetLab. Неподалік від резиденції Путіна на Валдаї, на острові Рябіновий, росіяни встановили систему протиповітряної оборони ЗРГК “Панцирь-С1”. Супутникові фото, зроблені 6 травня 2024 року, показують комплекс, встановлений на спеціальній башті посеред лісу.

Початок встановлення ЗРГК припадає на березень, зробили висновки журналісти на основі даних супутника. Крім того, фото з космосу гарно показує конструкцію башти: на тіні, яку вона відкидає, можна нарахувати три поверхи.

Удар по РФ – де помітили “Панцирь-С1” на Валдаї Фото: Google Maps

У дописі вказали точні координати комплексу “Панцирь-С1” — 57.97921, 33.30201. Кожен може пересвідчитись, що на карті Google добре видно нову систему ППО біля резиденції Путіна. Відстань до будівель, яку вона може захистити — близько 3,7 км. Крім того, за 7 км на північ, у селі Ящерово Новгородської області, ще у 2023 році з’явився попередній комплекс, нагадали журналісти.

Удар по РФ – які координати ЗРГК “Панцирь-С1” на Валдаї Фото: Google Maps

Відстань від помешкання Путіна, який прикривають відразу два “Панциря”, до території України — близько 600 км. При цьому “Радио Свобода” припускає, що через посилення цього захисту у січні 2024 року БПЛА ЗСУ безборонно атакували нафтовий термінал під Санкт-Петербургом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що показують соцопитування: чому в штабі Гарріс напередодні виборів б’ють на сполох

Віце-президент США Камала Гарріс вирішила переглянути свою передвиборчу кампанію, зосереджуючись на залученні чоловічого електорату та…

55 хв. ago

Мобілізаційний сплеск: у ТЦК похвалилися ефективністю своїх рейдів

Рейди, організовані територіальними центрами комплектування (ТЦК) у громадських місцях, сприяють підвищенню мобілізаційної активності та свідомості…

59 хв. ago

Тайваньські вчені створили перший у світі компактний квантовий комп’ютер

Дослідники з Тайваню оголосили про створення найменшого у світі однофотонного квантового комп’ютера, що може змінити…

1 годину ago

В Києві організували схему втечі чоловіків до Польщі на «навчання»

У Києві правоохоронці викрили масштабну аферу, за якою місцевий мешканець пропонував послуги незаконного перетину кордону…

1 годину ago

Росіяни створили фейковий сайт Держприкордонслужби України

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який повністю імітував дизайн і структуру офіційного вебресурсу Державної…

1 годину ago

Людство вперше порушило глобальний колообіг води і наражає планету на кризу

Вперше в історії людство порушило колообіг води на планеті, що загрожує глобальною кризою. Відповідно до…

1 годину ago