Готували роками: США занепокоєні ймовірною війною Ізраїля проти Лівану, – CBS News

На тлі бойових дій в секторі Газа в Ізраїлі загострюється ситуація на кордоні з Ліваном. Там діють бойовики “Хезболли”, яких підтримує Іран. США занепокоєні, що може відкритися новий фронт. Про це повідомляє CBS News.

Ракетний шквал між Ізраїлем та Ліваном викликає дедалі більше занепокоєння офіційних осіб у США. Ескалація може перерости у ширший конфлікт з “Хезболлою”. У виданні заявляють, що з 7 жовтня Штати активно працюють, щоб “зменшити ймовірність пожежі”. Залучення Ізраїлю в широку війну з “Хезболлою” може потребувати більше військових постачань з боку США.

Амос Хохштайн, головний дипломатичний радник президента Байдена, в понеділок вирушає до Ізраїлю, щоб працювати над деескалацією конфлікту, за словами одного з чиновників. Нещодавні глибші удари Ізраїлю у Вашингтоні трактують як можливу підготовку до широкомасштабного наступу Армії оборони Ізраїлю в Ліван. Офіційні особи побоюються, що вони не зможуть завершити війну без американської підтримки.

До того ж “Хезболла” може завдати величезну кількість ракетних ударів по ізраїльській території, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Ізраїль можуть примусити до відповіді. Між Єрусалимом та Ліваном мають відбутися переговори про припинення вогню, вважає Вашингтон.

“Має бути угода, яка дозволить ізраїльтянам повернутися до своїх домівок на півночі з гарантіями безпеки, що це не буде 6 жовтня “Хезболла”… Яка сидить прямо на синій лінії”, — заявив один зі співрозмовників.

На відміну від раптової атаки ХАМАС у жовтні, війна з “Хезболлою” в Лівані є тим, над чим ізраїльські військові розмірковували роками. Вже зараз на півночі відбуваються навчання однієї з бригади, якої буде недостатньо для великих бойових дій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Королівський біограф: Меган Маркл бачила себе новою принцесою Діаною, її дратувала Кейт Міддлтон

Колишня американська актриса сподівалася, що після весілля з принцом Гаррі вона стане такою ж популярною, як його…

2 хв. ago

Персональних даних більше не існує: як ТЦК стежитимуть за банківськими рахунками українців

Військкоми скоро отримають особисті дані чоловіків з Податкової та Міграційної служб. "Тотальна" цифровізація ставить питання,…

6 хв. ago

Чому від Путіна могла відмовитися його біологічна мати: ЗМІ висунули версію

Дитинство російського диктатора Володимира Путіна оповите секретами й легендами. За однією з версій, очільника Кремля могли виховувати…

14 хв. ago

Власники електрокарів масово переходять на бензинові авто: в чому причина

Майже половина власників електрокарів у США планують повернутися до бензинових авто через недостатньо розвинену інфраструктуру для зарядки та обмежений запас ходу. Незважаючи…

1 годину ago

Прилетів до Москви з “нізвідки”: китайський військовий літак здійснив загадковий рейс

У Москві здійснив посадку військово-транспортний літак Y-20 з бортовим номером 20248 ВПС Китаю. Це повітряне…

1 годину ago

У Києві двоє дітей впали з 16 поверху: однокласники загинули на місці

Київ сколихнула страшна трагедія: у ніч на 30 червня двоє дітей випали з 16 поверху будинку по…

1 годину ago