Пекін «засунув» Патрушева: погляд

Найголовніше – зняли Патрушева з посади голови Ради Безпеки, а на його місце призначили Шойгу. Адже вважалося, що Патрушев – друга чи навіть «полуторна» особа в РФ. Також вважалося, що саме Патрушев-молодший спочатку стане прем'єр-міністром, а потім, самі розумієте, замінить Путіна.

Вийшло інше. Тепер Шойгу та Мішустін посідають друге та третє місце в керівництві РФ. Дуже дивно, якщо не знати, що і той, і інший є чистими, бездоганними агентами Пекіна. Це, сподіваюся, доводити не треба? Також, гадаю, не треба доводити, що китайський вплив у Москві є домінуючим, пише експерт Олександр Німець, kasparov.ru.

Лише кілька днів я писав, що війна Пекіну набридла. Прибули від неї (зростання торгівлі Китаю з РФ, за пільговими для Китаю цінами) не такі вже й великі, а збитки від війни (зростання світових цін на сировину та зростання імпортних витрат Китаю, плюс неприємності Китаю із Заходом через постачання в РФ «товарів подвійного призначення») зростають. Писав я також, що Пекін прибере головних пропонентів війни, а саме Путіна і Патрушева.

Патрушева вже немає (або майже ні), а щодо Путіна… У Пекіні, очевидно, зараз без поспіху обирають найбільш підходящу кандидатуру для заміни: Мішустін чи Шойгу? У Шойгу термін роботи на Китай значно більший. Скоро побачимо.

Мені зрозуміло, що Пекін вирішив акуратно розкрити московський гнійник, не чекаючи, поки він сам лусне і події в Москві та всій РФ, чого доброго, вийдуть з-під контролю.

Подивимося, що робиться поза межами РФ.

На початку травня (ще до візиту Сі Цзіньпіна до Франції) президент Франції Макрон дав велике інтерв’ю лондонському тижневику The Economist. Ось основні його тези:

Макрон висловився про три головні небезпеки, що загрожують Європі.

Перша та найголовніша небезпека – Росія (путінський режим). Вторгнення РФ в Україну Війна змінили РФ. Наразі РФ стала гранично агресивною на всіх напрямках, включаючи загрози використання ядерної зброї. Великі інвестиції у виробництво зброї, використання гібридної тактики (російські теракти у всій Європі). РФ дійшла до свавілля.

Молдова, Литва, Польща, Румунія або будь-який інший сусід РФ (будь-якої миті) може стати метою РФ. Якщо РФ переможе в Україні, європейська безпека розсиплеться на порох. Зараз ситуація в Європі багато в чому нагадує ситуацію у Франції (та інших країнах Західної Європи та Північної Європи) на початку 1940 року перед нацистським вторгненням.

Макрон знову згадав свій план запровадити французькі війська до Західної Європи.

Як друга небезпека Макрон вказав наростаюче технологічне відставання Франції та всієї Європи від США та Китаю.

Третьою небезпекою є поширення у низці європейських країн крайнього націоналізму.

10-12 травня мав місце візит Сі Цзіньпіна до Франції та його інтенсивні переговори з Макроном. Немає сумніву, Макрон (людина відверта) в деталях розповів Сі про всі свої побоювання. Сі ставиться до Макрону з явною симпатією, він уважно вислухав Макрона і вніс деякі корективи до своєї «російської політики». Це ми зараз і спостерігаємо.

Вже після написання цієї статті я переглянув інтерв’ю Валерія Солов’я . У цьому інтерв’ю професор стверджує, що Мішустін залишився прем’єром, всупереч потужному тиску клану Патрушева та іншої гебні, бо так захотів Пекін. Мішустін зустрічався з Сі Цзіньпіном (у Пекіні та Москві, останні два роки), і Мішустін Сі Цзіньпіну сподобався. Професор Соловей – фігура сумнівна, це відомо. Але в цьому випадку йому можна вірити. У ролику прямо не сказано, але можна зрозуміти, що Пекін також засунув Патрушева і просунув Шойгу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

3 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago