США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР

США готові до переговорів із Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Як заявив глава Білого дому Джо Байден, переговори можливі “без попередніх умов”.

Як повідомляється на сайті Білого дому, свою заяву президент США озвучив під час привітання лауреатів Нобелівської премії миру.

За словами, Байдена, не буде користі ні для їхніх країн, ні для світу від блокування “прогресу в скороченні ядерних арсеналів”.

“Сполучені Штати готові до переговорів із Росією, Китаєм та Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози”, – сказав Байден.

Президент США додав, що зменшення ядерної загрози “важливе не попри небезпеки сучасного світу, а саме через них”.

“Ці ядерні ризики підривають норми й угоди, над запровадженням яких ми спільно працювали, і суперечать життєво важливій роботі сучасних Нобелівських лауреатів”, – зазначив американський президент.

Він також розповів, що торік під час відвідин Хіросіми (Японія) розмовляв із людиною, яка пережила ядерне бомбардування в серпні 1945 року. Байден додав, що ця людина нагадала йому, що “ми повинні продовжувати просуватися до дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ ядерної зброї”.

Ядерний шантаж Росії – останні новини

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни регулярно лякають українців ядерною зброєю. Погрози з’являються з певною періодичністю і це викликає чималу тривогу. Політолог Андрій Золотарьов розповів за яких умов все ж таки Путін може натиснути на “червону кнопку”.

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що останні заяви диктатора РФ Володимира Путіна про перегляд доктрини ядерного стримування спричинені провалом у досягненні стратегічних цілей війни, яку він розпочав проти України.

Колишній заступник голови індійського МЗС і експосол Індії в Росії Канвал Сібал прокоментував імовірність застосування країною-агресором РФ ядерної зброї на тлі перегляду диктатором Володимиром Путіним ядерної доктрини. Він попередив кремлівську верхівку про те, що, якщо РФ перша застосує ядерну зброю, тоді Москва втратить підтримку на Глобальному Півдні.

Стало відомо, що російські окупаційні війська вивели на бойове чергування стратегічні комплекси “Ярс”, які здатні нести міжконтинентальні балістичні ракети з ядерним зарядом. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що побоюватися ядерного удару РФ потрібно не Україні.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Які автомобілі обирають юридичні особи та приватні клієнти: рейтинг

У вересні український автопарк поповнили 5,7 тис. нових легкових авто. З цієї кількості 64% легковиків було реалізовано…

5 хв. ago

Після рейдів ТЦК: стало відомо, як VIP-заклади Києва готуються до перевірок

Після рейду ТЦК та перевірку документів військовозобов'язаних після концерту "Океану Ельзи" у Києві та облави ТЦК в…

14 хв. ago

Смертність близько 10%: Україною шириться лихоманка Західного Нілу

Вірус лихоманки Західного Нілу розповсюджується Україною і становить серйозну загрозу. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я…

20 хв. ago

Європа погрожує залишити Україну без електрики: вже офіційно попередили

Останніми місяцями енергетична безпека України опинилася під серйозним ударом. Масштабні обстріли російської армії призвели до значних ушкоджень…

31 хв. ago

Чому одні нації багатші за інші: обрали лауреатів Нобелівської премії з економіки

Цьогорічну Нобелівську премію з економічних наук присудили трьом ученим із США. Дарон Аджемоглу, Саймон Джонсон…

33 хв. ago

Українська влада за крок від рішення про мобілізацію 20-річних – інсайд

Українська влада хоче зменшити мобілізаційний вік до 20 років. Таке рішення можуть ухвалити вже найближчим часом.…

38 хв. ago