Батько сімох дітей помітив у багнюці діамант вартістю 8 млн (фото)

В Індії життя батька назавжди змінилося після того, як він знайшов діамант вартістю близько 8 мільйонів рупій (3,9 млн гривень).

Про це повідомляє Metro.

Це шок для 40-річного Раджу Гонда, який заробляє лише 325 рупій на день (160 грн), який знайшов особливий камінь у штаті Мадхья-Прадеш, коли копав золото разом зі своїм братом.

Вони поквапилися додому на велосипеді, щоб забрати маму і поїхати до місцевого алмазного офісу, щоб оцінити камінь; його вага склала 19,22 карата.

“Моє серце на мить закалатало, але я одразу зрозумів, що це діамант, коли продовжував витирати бруд, оскільки він продовжував яскраво сяяти”, – сказав він.

Раджу з братом / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

На державному аукціоні коштовний камінь, ймовірно, принесе близько 8 мільйонів рупій, що є величезною сумою для робітника, який проводить свої дні, виконуючи найрізноманітнішу роботу, щоб вижити.

Раджу часто бачать за кермом трактора для заможного фермера або на полях чи алмазних копальнях у районі Панна. Звичайно, це не вперше, коли хтось знаходить щось цінне в цій частині Індії. Мисливці за діамантами приїжджають до Панни, району, який іноді називають “діамантовою чашею Індії”, протягом десятиліть.

“1961 року хтось знайшов діамант вагою 54,55 карата, потім 2018-го чоловік з Бундельханда знайшов діамант вагою 42 карата вартістю 15 млн рупій – і ось тепер двоє братів знайшли дорогоцінний камінь”, – сказав експерт із золота Анупам Сінгх.

Урядова Національна корпорація з розробки корисних копалин (NMDC) дозволяє людям орендувати землю і неглибокі шахти за декілька сотень рупій за шанс розбагатіти на колосальні статки.

Раджу шукав алмази протягом 10 років, розкопуючи шахту в Крішна Кальянпур, яку його батько взяв в оренду два місяці тому.

Сім’я з 19 осіб витратила на отримання дозволу 825 рупій (404 грн).

Чоловік знайшов діамант / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

Раджу відкрив банківський рахунок і сподівається використати гроші від продажу діамантів, щоб погасити свій борг у розмірі понад 505 000 рупій – суму, на виплату якої, якби він працював щодня, йому знадобилося б понад чотири роки. Тисячі сільських робітників в Індії мають борги, часто після того, як взяли кредити на лікування, освіту, придане або повсякденні витрати.

Раджу чекає, коли чиновники пустять його великий діамант з молотка. Уряд бере 11% роялті та податок з усього, що він заробить, а решта йде йому.

Після сплати боргу Раджу каже, що розділить гроші між своєю сім’єю, до якої входять батьки, дружина, семеро дітей, а також сім’ї його молодшого брата і сестри.

“Потім ми вкладемо гроші в освіту всіх дітей, побудуємо будинки, купимо землю і, можливо, трактор”, – сказав він.

Чоловік знайшов діамант / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

Вважаючи, що удача на його боці, наступного ранку Раджу повернувся до копалень з інструментами, сподіваючись побачити в землі ще один діамант.

“Ми наполегливо працюватимемо, щоб знайти ще декілька”, – сказали брати.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає…

4 хв. ago

Зеленський у Раді презентував план перемоги: повний текст

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради, де вперше публічно презентував план перемоги України у…

9 хв. ago

Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

План перемоги України складається з п'яти пунктів. Є у ньому й три таємні додатки, сказав президент Володимир Зеленський під…

10 хв. ago

“Треба мобілізувати з 18 років”: влада ошелешила вимогами щодо призову на фронт

Американські політики обох партій наполягають на тому, щоб президент Володимир Зеленський знизив вік призову в…

12 хв. ago

Короля Марокко хотіли підпалити коктейлем Молотова: нападника відправили до психлікарні

Прокуратура Апеляційного суду в Рабаті (столиця Марокко) ухвалила рішення помістити людину, яка кинула палаючу пластикову…

26 хв. ago

Туреччина обклала Росію додатковими митами на сталь

Туреччина вирішила боляче вдарити по імортерам сталі з Росії, а також її вічним союзникам Китаю та…

30 хв. ago