Польща розширює підтримку сімей: чи стосується це українських громадян

У Польщі з 1 жовтня 2024 року стартує нова програма “Aktywny rodzic”, яка призначена для підтримки сімей з дітьми. Ця програма розрахована на три основні види допомоги, які надаються без урахування доходів сімей і не підлягають оподаткуванню.

Перша категорія допомоги, “Aktywni rodzice w pracy”, передбачає фінансову підтримку для батьків, які повертаються на роботу після того, як їхня дитина досягне трьох років. Це сприятиме їхньому поверненню до професійної діяльності після періоду догляду за малюком.

Друга програма, “Aktywnie w żłobku”, надає допомогу на перебування дитини в яслах. Це особливо важливо для батьків, які працюють або мають інші обов’язки, і потребують надійного місця для догляду своєї дитини.

Третя категорія допомоги, “Aktywnie w domu”, спрямована на заміну сімейного догляду капіталом. Це можливість отримати фінансову підтримку для тих, хто обирає забезпечувати догляд за дітьми вдома.

виховання дітей

Згідно з програмою, суми виплат можуть сягати до 1900 злотих на місяць на кожну дитину, що дозволяє забезпечити стабільні умови для розвитку дитини і підтримки сімейного бюджету. Заявки на отримання допомоги прийматимуться виключно в електронному вигляді через систему Управління соціального страхування Польщі (ZUS).

Ця програма відкрита для громадян Польщі, громадян ЄС/ЄАВТ, Великобританії та інших іноземців з легальним статусом перебування в Польщі.

Діти / фото: Freepik

Для українців, які прибули до країни через війну, доступна особлива умова отримання допомоги “aktywnie w żłobku” за певних умов, що спрощує їхнє інтегрування та підтримує дитяче доглядання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago