Чоловік переїхав у Таїланд: оренда, комуналка та їжа там коштують значно дешевше

28-річний Пол Лі переїхав жити із США в Таїланд — азійську країну, де комфортніший клімат, а також значно дешевша нерухомість, комуналка та продукти. Детальніше про свій досвід чоловік розповів журналістам видання Make It.

Спершу Лі, уродженець Джорджії, полетів на курорт відпочивати у 2021 році, а потім наважився перебратися на постійній основі. На той час він заробляв близько 1 мільйона доларів на рік завдяки своєму бізнесу в сфері електронної комерції, тож мав кошти, аби забезпечити собі гідний рівень життя, однак не міг позбутися відчуття пригніченості й дуже хотів змін.

“Коли вперше приїхав до Таїланду, то відчув, що помолодів. Все було абсолютно новим, і я почав життя з чистого аркуша. Чим довше тут живу, тим більше закохуюся у місто”, — зізнається Лі.

Пол Лі почав нове життя у ТаїландіФото: Paul Lee

Після переїзду до Бангкока американець працює агентом з нерухомості й заробляє близько 150 тисяч доларів США на рік. Він підібрав для себе кілька чудових варіантів житла, однак зупинився на однокімнатній мебльованій квартирі в районі Тхонглор, оренда якої обходиться в $544. Комунальні платежі також не дуже великі, якщо порівнювати з США: $20 за Wi-Fi, $80 за електрику і $3 за воду. Серед переваг — доступ до басейну та безплатний тренажерний зал.

Ціни на продукти в Таїланді досить низькі, але Лі харчується поза домом і витрачає на харчування близько $500 на місяць.

“Не буду брехати, їжа в Нью-Йорку теж смачна, але тут набагато затишніше, автентичніше та гостріше”, — ділиться він.

Батьки Пола спочатку були невдоволені, що син переїхав так далеко, але врешті-решт пішли його слідами, перебравшись до Південної Кореї. Вони час від часу їздять один до одного в гості.

Родичі Пола ЛіФото: Paul Lee

Найближчим часом чоловік не планує повертатися до США.

“Мені довелося пройти цей шлях від бідності до багатства, аби зрозуміти, що накопичений капітал не приніс того, чого я хотів — спокою”, — підсумував він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

37 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

39 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

40 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

51 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

53 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

54 хв. ago