НМТ-2024 у Польщі: для українців відкрили реєстрацію на додаткову сесію тестування

Український центр оцінювання якості освіти відкрив реєстрацію для участі у додатковій сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) у Польщі. Його можна буде скласти у п’яти містах. Кількість місць обмежена.

Про це повідомляє Yavp.pl. Зазначається, що реєстрація на додаткову сесію триватиме до 15 травня. Вона передбачена для тих, хто реєструвався на основну сесію, але отримав відмову, й тих, хто не зміг з причини своєчасно зареєструватися.

Так, додаткова сесія НМТ у 2024 році проходитиме у 5 польських містах: Варшава, Вроцлав, Бидгощ, Люблін, Краків. Місцеві пункти матимуть змогу прийняти 1059 осіб:

  • Варшава – 522 особи;
  • Вроцлав – 109 осіб;
  • Бидгощ – 170 осіб;
  • Люблін – 44 особи;
  • Краків – 214 осіб.

Зареєструватись на додаткову сесію НМТ можуть не всі. Зокрема, зробити це зможуть ті люди, які:

  • реєструвалися в основний період реєстрації, але яким відмовили в реєстрації для участі в НМТ, мають персональний кабінет, створений в основний період реєстрації;
  • не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації, мають за допомогою спеціального сервісу створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО.

Наголошується, що поширеною причиною відмови в реєстрації було завантаження скріншота електронної копії документа в мобільному додатку “Дія” замість сканкопії або фотокопії документа, що засвідчує особу, або завантаження копії документа, що підтверджує інформацію про освіту, яка не відповідає вимогам. Тому учасникам, які вже мають персональний кабінет, достатньо завантажити копії тих документів, які стали підставою для відмови, й надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінки якості освіти.

А ті, хто не зміг з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації, мають за допомогою спеціального сервісу створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО. Для швидшої та зручнішої реєстрації потенційні вступники можуть скористатися програмою “Дія” для автоматичного заповнення персональних даних.

Так, достатньо надіслати копію цифрового паспорта (ID-карти чи закордонного) через “Дію” у процесі створення персонального кабінету. У такому разі не потрібно буде вручну вводити персональні дані та завантажувати сканкопії паспорта та картки платника податків. Потрібні персональні дані автоматично підтягуються з копії цифрового документа. Звісно, що потенційні вступники під час створення персонального кабінету можуть й самостійно вказати особисті дані.

Важливо, що при реєстрації для участі в додатковій сесії НМТ потрібно обов’язково завантажити до персонального кабінету сканкопію заяви про надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій. А також документ, що підтверджує поважну причину, через яку учасник не зареєструвався на основну сесію.

Національний мультипредметний тест (НМТ) цього року буде доступний й поза межами України. НМТ за кордоном проводитимуть так само як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром. Тимчасові екзаменаційні центри доступні у 57 містах 32 країн.

Список обов’язкових предметів НМТ за кордоном не відрізняється від того, який проходять в Україні. Серед них: математика, українська мова та історія України. Ще один предмет залишається на вибір абітурієнта.

Структура тестів буде такою ж, як і минулого року, а типи завдань не відрізнятимуться від ЗНО минулих років. Як і в Україні, на кожен предмет виділено по годині часу, запланована одна 20-хвилинна перерва після проходження половини іспиту. Основна сесія триватиме з 14 травня до 25 червня, а додаткова з 11 до 19 липня.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні дозволили виписувати мешканців із квартири без їхнього відома: хто в зоні ризику

В Україні відбулися суттєві зміни у процедурі зняття громадян із реєстраційного обліку у житлових приміщеннях.…

2 хв. ago

Антарктида стрімко озеленюється: площа, вкрита мохами та рослинами, збільшилася на 1000%

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому, а прямо заявляють…

6 хв. ago

Важливо для виживання: список продуктів на зиму для українських сімей

Одразу кілька прогнозів від експертів вказують на те, що в Україні опалювальний сезон 2024/2025 може…

13 хв. ago

На Буковині скандальний митрополит вимагав у ТЦК “віддати йому дітей”: як відреагували військові

Митрополит Банченський УПЦ МП Лонгин разом зі ще десятком людей він протестував під ТЦК та СП. Він заявив,…

18 хв. ago

“Я темний MAGA”: Трамп виступив на місці замаху, на сцену увірвався Ілон Маск із дивними заявами

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп виступив у місті Батлер там же, де на…

38 хв. ago

Названо неймовірне містечко в Іспанії, яке ідеально підійде для відпочинку восени

Кастельфуліт-да-ла-Рока є одним з наймальовничіших містечок Іспанії, яке знаходиться в регіоні Жирона, Каталонія. Воно розташоване між…

43 хв. ago