Кейт Міддлтон вийшла на зв’язок: перервати мовчання у соцмережах її змусила трагедія

Дружина принца Вільяма перервала мовчання вперше за три тижні. Причиною стали страшні новини з Австралії: напередодні невідомий напав із ножем на людей у торговому центрі Westfield Bondi Junction на сході Сіднею. Злочинець діяв один і був убитий при затриманні. За попередньою інформацією, під час атаки загинули шестеро людей, ще вісім постраждали. Серед тяжко поранених є дев’ятимісячна дитина. Матір дитини, на жаль, було вбито.

Один із відвідувачів торгового центру спробував завадити зловмиснику зійти з ескалатора, він пішов на нього зі стійкою від огорожі. У соцмережах його назвали героєм. Користувачі вказали, що цей чоловік виявився єдиним, хто не злякався дати відсіч озброєному злочинцю.

«Ми поговорили із деякими співробітниками ТЦ. Вони ховалися усередині магазинів. Вони бачили, як озброєний чоловік спускався і підіймався ескалатором. Їм також удалося побачити, як інший чоловік тримав у руках стовпчик від огорожі, намагаючись не допустити, щоб нападник просунувся далі», – повідомив репортер місцевого каналу 7NEWS.

Людина зі стійкою від огорожі в руках намагається завадити злочинцю

Неподалік місця злочину знаходилася жінка-поліцейський. До неї підбігли очевидці та повідомили про бойню. Вона пішла за вбивцею. Коли злочинець вийшов на п’ятий рівень торговельного центру, то повернувся обличчям до співробітниці поліції та підняв ніж. У цей момент жінка вистрілила у нього. Нападник помер на місці.

Поліціянтка була змушена застрелити нападника

Австралія – одна з 15 держав Співдружності націй, главою яких офіційно є король Великобританії, а тому принц Вільям і Кейт Міддлтон вступили з офіційним зверненням.

«Ми шоковані та засмучені жахливими подіями у Сіднеї сьогодні вранці. Наші думки з усіма постраждалими, зокрема з близькими загиблих та героїчними рятувальниками, які ризикували своїм життям, щоб врятувати інших», – прокоментували подружжя трагедію у своєму спільному обліковому записі в Інстаграмі.

Принц та принцеса висловили співчуття жертвам трагедії

Це звернення стало першим публічним для Кейт після того, як вона 22 березня 2024 розкрила свій діагноз – онкологічне захворювання. Наразі вона проходить інтенсивне лікування. Принцеса Уельська захворіла одночасно із британським королем. У Чарльза III теж виявили рак. Спільне лихо зробило їх ще ближчими, ніж раніше.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

9 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

17 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

29 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

37 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

49 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

57 хв. ago