Польща починає будувати бомбосховища через загрозу російських ударів

Будівництво бомбосховищ – частина стратегії Варшави, яка має намір зробити найближчими роками значні інвестиції, «які дозволять нам підготуватися до будь-якого розвитку подій», заявив мер польської столиці Рафал Тшасковський .

Влада все більшої кількості європейських країн серйозно сприймає загрозу нападу Росії і вживає превентивних заходів. Мер Варшави оголосив у середу про виділення 117 млн. злотих (27 млн. євро) на будівництво бомбосховищ та інші заходи безпеки. Реалізувати їх передбачається у найближчі 2-3 роки; В останні місяці європейські політики, розвідники та військові попереджають про можливі удари Росії по країнах НАТО через 3-5-8 років.

Будівництво бомбосховищ – частина стратегії Варшави, яка має намір зробити найближчими роками значні інвестиції, «які дозволять нам підготуватися до будь-якого розвитку подій», заявив мер польської столиці Рафал Тшасковський . У рамках програми «Варшава захищає» передбачається також підготувати лікарні до роботи у надзвичайних ситуаціях та проводити навчальні тривоги для населення.

Влада Варшави нещодавно провела перевірку наявних бомбосховищ; з’ясувалося, що сховатися від бомбардувань зможуть лише 4% городян, пише Politico .

Як укриття передбачається також використовувати підземні паркування та станції метро, ​​але для цього їх необхідно додатково обладнати, у тому числі провести воду та резервні електричні потужності. Загалом часткове перепрофілювання можуть бути піддані приміщення площею 7 млн ​​кв. м, сказав Тшасковський.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Отруйна змія померла після укусу чоловіка: як це сталося

В Індії змія вкусила чоловіка, але він не розгубився і тричі вкусив її у відповідь. Рептилія померла,…

57 секунд ago

Портрет короля Чарльза і королеви Камілли з принцами Вільямом спантеличив підданих. Фото

Члени сім’ї монархів Великої Британії поділилися історичним портретом, зробленим під час щорічного Королівського тижня в…

8 хв. ago

Бачили навіть в Україні. Над Туреччиною пронісся яскравий зелений метеорит

У ніч проти 6 липня в небі над Туреччиною зафіксували яскравий зелений метеорит. Його бачили над Анкарою, Стамбулом, Бурсою,…

26 хв. ago

Що буде, якщо не взяти повістку та вчасно не сплатити штраф за ухиляння від призову

У Міністерстві юстиції роз’яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не…

30 хв. ago

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

4 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

4 години ago