Ресторан у Британії пропонує гавайську піцу за 120 доларів: у чому причина

Ананас – це топінг, що викликає палкі суперечки між любителями піци по всьому світу. Наприклад, відомий шеф-кухар Гордон Рамзі засуджує таку начинку, проте популярні мережі піцерій з радістю продають гавайську піцу своїм клієнтам.

Одна з піцерій у Британії Lupa Pizza оригінально вирішила цю ситуацію, поставивши цінник на стандартну гавайську піцу в 100 фунтів стерлінгів (120 доларів), щоб відвадити від неї покупців.

Для розуміння рівня цін: піца “Маргарита” в цьому ресторані коштує від 8 фунтів, піца “Пепероні” – від 12 фунтів, а піца з фрикадельками – від 14 фунтів.

Як пише Independent, піцерія додала гавайську піцу в своє меню після безлічі прохань від клієнтів. Однак співробітники підняли ціну на неї до неба на знак засудження.

Ресторан опублікував у своєму Instagram фотографію піци в неаполітанському стилі, увінчаної чотирма шматочками консервованого ананаса, з підписом: “Ананас на піці – любите чи ненавидите? Ми не дуже любимо, але якщо ви любите, то тепер вона є в нашому меню Deliveroo за 100 фунтів стерлінгів”.

Ресторан додав піцу з ананасами в меню після наполегливих прохань клієнтів / скріншот

До цього ресторан приготував лише одну гавайську піцу, яка була зроблена для ілюстрації в повідомленні (і ананас було видалено перед тим, як піцу було з’їдено).

Шеф-кухар ресторану висловив думку, що ананаса взагалі не повинно бути на піці.

“Я люблю пінья-коладу, але ананас на піці? Ніколи. Я краще покладу на неї полуницю, ніж цю тропічну загрозу”, – переконує він.

Гавайська піца – історія

Перші згадки про ананас у піці відносяться до середини 1950-х років, а термін “гавайська” використовувався для опису піци з фруктами та іншими поєднаннями інгредієнтів.

Однак популярність начинки для піци часто приписують Онтаріо, Канада, де грецький іммігрант Сем Панопулос приготував піцу у своєму ресторані 1962 року.

Натхненний недавнім візитом до Неаполя, Панопулос розробив кілька піц для меню, а також представив американізовані версії китайських страв, таких як кисло-солодка курка, до складу якої входив ананас.

Розповідають, що Панопулос додав в одну піцу консервований ананас і шинку, не знаючи, чи буде це популярним серед клієнтів, але суміш солоного і солодкого виявилася виграшною.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

За 72 години у Стамбулі раптово померли 19 людей: більшість з них — іноземці

Щонайменше 19 людей, переважно іноземних громадян, померли в Стамбулі протягом останніх 72 годин після вживання…

3 хв. ago

Вже з 4 лютого: для всіх водіїв запрацюють нові правила – подробиці МВС

Тестування оновленої версії е-запису розпочинається ще у 52 сервісних центрах МВС. Про це повідомляється на…

11 хв. ago

«Нафтогаз» засекретив, журналісти розкопали. Оприлюднено зарплати членів наглядової компанії

Члени наглядової ради «Нафтогазу» отримали по 8 млн грн винагороди кожен (без урахування податків) за…

18 хв. ago

Безугла заявила про здачу без бою нових фортифікацій ЗСУ під Покровськом

Народний депутат Мар'яна Безугла опублікувала відео з російських телеграм-каналів із захопленими українськими фортифікаціями під Покровськом.…

27 хв. ago

Мобілізація та реєстр 17-річних: ТЦК та штрафи тепер дістануться юнаків

Володимир Зеленський ухвалив Закон № 12076 (4197-ІХ), яким вносяться зміни до «Про військовий обов'язок та…

36 хв. ago

На заході України відбирають землю на потреби ЗСУ: що відомо

Мешканців Івано-Франківська попередили про вилучення земельних ділянок на потреби ЗСУ. Такі оголошення з'явилися у місті.…

44 хв. ago