Ресторан у Британії пропонує гавайську піцу за 120 доларів: у чому причина

Ананас – це топінг, що викликає палкі суперечки між любителями піци по всьому світу. Наприклад, відомий шеф-кухар Гордон Рамзі засуджує таку начинку, проте популярні мережі піцерій з радістю продають гавайську піцу своїм клієнтам.

Одна з піцерій у Британії Lupa Pizza оригінально вирішила цю ситуацію, поставивши цінник на стандартну гавайську піцу в 100 фунтів стерлінгів (120 доларів), щоб відвадити від неї покупців.

Для розуміння рівня цін: піца “Маргарита” в цьому ресторані коштує від 8 фунтів, піца “Пепероні” – від 12 фунтів, а піца з фрикадельками – від 14 фунтів.

Як пише Independent, піцерія додала гавайську піцу в своє меню після безлічі прохань від клієнтів. Однак співробітники підняли ціну на неї до неба на знак засудження.

Ресторан опублікував у своєму Instagram фотографію піци в неаполітанському стилі, увінчаної чотирма шматочками консервованого ананаса, з підписом: “Ананас на піці – любите чи ненавидите? Ми не дуже любимо, але якщо ви любите, то тепер вона є в нашому меню Deliveroo за 100 фунтів стерлінгів”.

Ресторан додав піцу з ананасами в меню після наполегливих прохань клієнтів / скріншот

До цього ресторан приготував лише одну гавайську піцу, яка була зроблена для ілюстрації в повідомленні (і ананас було видалено перед тим, як піцу було з’їдено).

Шеф-кухар ресторану висловив думку, що ананаса взагалі не повинно бути на піці.

“Я люблю пінья-коладу, але ананас на піці? Ніколи. Я краще покладу на неї полуницю, ніж цю тропічну загрозу”, – переконує він.

Гавайська піца – історія

Перші згадки про ананас у піці відносяться до середини 1950-х років, а термін “гавайська” використовувався для опису піци з фруктами та іншими поєднаннями інгредієнтів.

Однак популярність начинки для піци часто приписують Онтаріо, Канада, де грецький іммігрант Сем Панопулос приготував піцу у своєму ресторані 1962 року.

Натхненний недавнім візитом до Неаполя, Панопулос розробив кілька піц для меню, а також представив американізовані версії китайських страв, таких як кисло-солодка курка, до складу якої входив ананас.

Розповідають, що Панопулос додав в одну піцу консервований ананас і шинку, не знаючи, чи буде це популярним серед клієнтів, але суміш солоного і солодкого виявилася виграшною.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Штрафи без шансів оскаржити: українські водії почали отримувати нові повідомлення про порушення на дорозі

В Україні почалася справжня революція у сфері контролю за порушеннями правил дорожнього руху. Водії тепер…

3 години ago

Француженку, яка хотіла закрутити роман з Бредом Піттом, “розвели” на 830 тисяч євро

У Франції на телебаченні розповіли історію однією француженки, яка стала жертвою шахраїв в мережі. Використавши…

3 години ago

Польща депортує тисячі українців: біженцям встановили нові вимоги для проживання

З 1 січня 2025 року мінімальна заробітна плата в Польщі становить 4 666 злотих (понад…

3 години ago

Путін готував теракти в США: у NYT розповіли про реакцію адміністрації Байдена

The New York Times оприлюднила ексклюзивні подробиці того, як адміністрація Байдена запобігла потенційній авіакатастрофі, яку…

3 години ago

Перукарка отримала 5 млн від “Дніпроводоканалу” за ремонт водогону за завищеними тарифами, – розслідування

Комунальне підприємство "Дніпроводоканал" 20 грудня 2024 року підписало контракт на реконструкцію водогону в Дніпрі з…

3 години ago

ТЦК можуть закрити будь-кого від 3 годин до 3 діб, але з важливою умовою

Правоохоронці можуть затримувати громадянина, який чинить злісну непокору або працівникам поліції, або співробітникам ТЦК. Це…

3 години ago