Ресторан у Британії пропонує гавайську піцу за 120 доларів: у чому причина

Ананас – це топінг, що викликає палкі суперечки між любителями піци по всьому світу. Наприклад, відомий шеф-кухар Гордон Рамзі засуджує таку начинку, проте популярні мережі піцерій з радістю продають гавайську піцу своїм клієнтам.

Одна з піцерій у Британії Lupa Pizza оригінально вирішила цю ситуацію, поставивши цінник на стандартну гавайську піцу в 100 фунтів стерлінгів (120 доларів), щоб відвадити від неї покупців.

Для розуміння рівня цін: піца “Маргарита” в цьому ресторані коштує від 8 фунтів, піца “Пепероні” – від 12 фунтів, а піца з фрикадельками – від 14 фунтів.

Як пише Independent, піцерія додала гавайську піцу в своє меню після безлічі прохань від клієнтів. Однак співробітники підняли ціну на неї до неба на знак засудження.

Ресторан опублікував у своєму Instagram фотографію піци в неаполітанському стилі, увінчаної чотирма шматочками консервованого ананаса, з підписом: “Ананас на піці – любите чи ненавидите? Ми не дуже любимо, але якщо ви любите, то тепер вона є в нашому меню Deliveroo за 100 фунтів стерлінгів”.

Ресторан додав піцу з ананасами в меню після наполегливих прохань клієнтів / скріншот

До цього ресторан приготував лише одну гавайську піцу, яка була зроблена для ілюстрації в повідомленні (і ананас було видалено перед тим, як піцу було з’їдено).

Шеф-кухар ресторану висловив думку, що ананаса взагалі не повинно бути на піці.

“Я люблю пінья-коладу, але ананас на піці? Ніколи. Я краще покладу на неї полуницю, ніж цю тропічну загрозу”, – переконує він.

Гавайська піца – історія

Перші згадки про ананас у піці відносяться до середини 1950-х років, а термін “гавайська” використовувався для опису піци з фруктами та іншими поєднаннями інгредієнтів.

Однак популярність начинки для піци часто приписують Онтаріо, Канада, де грецький іммігрант Сем Панопулос приготував піцу у своєму ресторані 1962 року.

Натхненний недавнім візитом до Неаполя, Панопулос розробив кілька піц для меню, а також представив американізовані версії китайських страв, таких як кисло-солодка курка, до складу якої входив ананас.

Розповідають, що Панопулос додав в одну піцу консервований ананас і шинку, не знаючи, чи буде це популярним серед клієнтів, але суміш солоного і солодкого виявилася виграшною.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Пенсіонери можуть отримати доплати до пенсії: хто має право на 150, 290 або 2300 грн

Українські пенсіонери можуть претендувати на додаткові щомісячні виплати від держави. Сума надбавки залежить від статусу…

37 хвилин ago

Мобілізація після 50: хто може отримати повістку з червня

З 1 червня в Україні розширюється мобілізація: вона охоплює чоловіків віком від 50 до 60…

39 хвилин ago

“Нафтогаз” зобов’язав передати показники до 5 червня: інакше — донарахування

Побутові споживачі газу мають передати актуальні показники лічильника до 5 червня включно. Про це попередила…

50 хвилин ago

Долар і євро зростають: актуальні курси в обмінниках і на міжбанку 2 червня

На початку червня в Україні зафіксовано зростання курсу основних валют. Станом на ранок 2 червня…

55 хвилин ago

Українці заборгували за мікрокредитами понад ₴24 млрд – у 2 рази більше, ніж до війни

Станом на 1 квітня 2025 року заборгованість українців перед мікрофінансовими організаціями (МФО) досягла 24,28 млрд…

59 хвилин ago

Штрафи до 34 000 грн: податкова вже відловлює масово продавців через інтернет

Тим громадянам, які продають щось через інтернет-платформи, уже почали надходити від Податкової служби повідомлення з…

2 години ago