У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника — лише кожен другий поляк підтримує біженців з України. Крім того, більшість поляків вважає, що українські чоловіки призовного віку мають повернутись в Україну.

Згідно з опитуванням національного статистичного управління Польщі (CBOS), 53% поляків вважають, що Польща повинна приймати біженців з України. Це найнижчий показник від початку повномасштабного вторгнення. У лютому 2022 року 94% поляків підтримували прийом українських біженців. Крім того, у перший рік війни цей показник не падав нижче 80%.

Чоловіки більш лояльно ставлять до біженців з України – 60% позитивно оцінює їх приїзд, тоді як серед жінок цей показник становить 47%. Дослідження показують, що відкритий супротив до прийому українських біженців у жовтні 2024 року становить 40%, тоді як у березні 2022 року він становив 3%. 

У CBOS вважають, що різке зниження підтримку у поляків почалось у 2023 році на фоні “зернової кризи” та блокування кордону польськими фермерами.

Крім того, 67% поляків вважає, що чоловіки призовного віку, які перебувають у Польщі, мають повернутись в Україну. Проти такої позиції – 22% респондентів. 

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні встановлять нові дорожні знаки: подробиці

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України зміняться правила щодо обмеження швидкості на…

4 хв. ago

ТОП-8 найдивніших законів США

Америка відома своєю свободою та демократією, але серед її законів можна знайти багато абсурдних правил,…

14 хв. ago

Кому неймовірно пощастить у перші місяці нового 2025 року

Це рік Зеленої Дерев'яної Змії. За китайським гороскопом деяким людям почне щастити вже у січні…

27 хв. ago

На замітку: яке майно ділиться після розлучення, а яке — ні

Кожна річ, набута за час шлюбу, крім того, що за законом не підлягає поділу, є…

38 хв. ago

Німеччина розглядає застосування статті 5 НАТО проти гібридних загроз РФ

Президент Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль прогнозує, що російська армія зможе завдати удару…

54 хв. ago

Трамп назвав розмову з Путіним “розумним рішенням”

Колишній президент США Дональд Трамп відмовився повідомити, чи говорив він із російським диктатором Володимиром Путіним…

1 годину ago