Польща призупинить надання притулку, щоб скоротити нелегальну міграцію

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пообіцяв мінімізувати нелегальну міграцію у країні. Його уряд вже розробив спеціальну стратегію для вирішення цього питання. І перше, що буде зроблено, це призупинено дію права на надання притулку. 

Про це Туск заявив на з’їзді партії “Громадянська платформа” у Варшаві у суботу, 12 жовтня, пише видання Bloomberg. За його словами, деталі стратегії оголосять вже за три дні на засідання уряду. І до них має дослухатись та прийняти ЄС.

“Одним із елементів міграційної стратегії стане тимчасове територіальне призупинення права на притулок. Я вимагатиму визнання цього рішення в Європі”, — заявив прем’єр Польщі.

Він додав, що влада Білорусі та РФ, а ще контрабандисти активно використовують право мігрантів на притулок. І роблять це у своїх цілях. Саме тому країна у короткі строки має повернути повний контроль над тим, хто до неї в’їжджає.

Дональд Туск запевнив, що згідно з Пактом про міграцію та притулком ЄС, Польща не поважатиме і не реалізовуватиме жодних ідей Єврсоюзі, якщо будуть впевнені, що вони шкодять його країні.

“Ми зведемо нелегальну міграцію в Польщі до мінімуму, ми викорінимо ті практики, які де-факто обходили польські інтереси, які порушували безпеку польських жінок і поляків, а також польської держави. І ми викорінимо ці практики до нуля”, – сказав польський прем’єр.

Біженці з України в ЄС

У країнах Євросоюзу наразі перебуває майже 6 млн українців, які втекли від війни. Більшість з них активно інтегрувались у суспільство тієї країни, де мешкають та почали працювати. Проте є й ті, що досі перебувають на забезпеченні. Зеленський закликав владу західних країн відправити таких українців додому. І наголосив, що робити це потрібно без примусу. Просто створити всі умови, щоб вони хотіли самі повернутися.

За результатами соцопитування, в Австрії лише 3% українців готові повернутись в Україну після завершення війни. Ще 12% планують повертатися, але не відразу ж після завершення бойових дій. 56% біженців кажуть, що не планують повертатися взагалі. Варто зазначити, що в Австрії мешкає 78 тисяч українських біженців.

Загалом близько 50-75% українців, які виїхали за кордон, розглядають можливість повернення в Україну після завершення війни. Таку думку висловив народний депутат Вадим Галайчук. Головним питанням для таких громадян, за словами парламентаря, є безпека.

Романчук Микола

Recent Posts

Причини підвищеної тривожності вночі: як впоратися з цим станом

Підвищена тривожність вночі – це поширене явище, яке може значно впливати на якість життя. Вона…

6 хв. ago

“Правильна мобілізація можлива”: експерт заявив, що важливо, і назвав ключ до перемоги

Проблема мобілізації в Україні актуальна як ніколи, але розв'язання її не має полягати в репресивних методиках…

14 хв. ago

Смачні гарячі бутерброди, які полюблять ваші діти: як приготувати

Якщо ваша дитина любить бутерброди – наступна ідея саме для неї. Щоб було ситно, до…

23 хв. ago

Найпопулярніша італійська зірка OnlyFans втекла з країни: яка причина

Італійська зірка еротичного контенту на платформі OnlyFans, Мадаліна Йоана Філіп, відома під псевдонімом Меді Джіо,…

32 хв. ago

Чоловік залишив 500 євро чайових і потрапив у неприємності: у чому його звинуватили

Багатий італійський турист розлютився після того, як офіціант наздогнав його і відчитав за 500 євро…

41 хв. ago

“Зоряна ніч” Ван Гога: чому своє найкращу картину нідерландський художник вважав “провалом”

Останні роки медіа рясніють інформацією, що вчені (мексиканські, китайські, французькі) угледіли на полотні "Зоряна ніч"…

49 хв. ago