“Ляпас для президента”: експерт Кремля заговорив про приниження Путіна

Безпрецедентний наступ України на російську територію завдав удару по репутації Путіна в війні, яку Росія планувала виграти за декілька днів.

Про це в коментарі The Times заявив російський політолог Сергій Марков, який є довірною особою кремлівського правителя та раніше консультував Кремль в питаннях щодо України. Як відомо, він оголошений персоною нон ґрата в Україні.

“Це приниження для Володимира Путіна, і люди, звичайно, незадоволені. З цих регіонів прибули десятки тисяч біженців… Очевидно, що російська армія не може впоратися з ситуацією”, – сказав Марков.

За оцінками аналітиків, українські війська, чисельністю до 10 тисяч військовослужбовців, вже просунулися на 20 миль вглиб території РФ. Схоже, що російські військові були захоплені зненацька швидкістю наступу, зазначають журналісти. Останні події можуть призвести до відставки вищого військового керівництва, в тому числі очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

Вже понад 120 тисяч росіян залишили небезпечні території. Повідомлялося, що лояльним до Кремля ЗМІ наказали применшити масштаби вторгнення, щоб не допустити паніки. Водночас “слухняна” газета “Комерсант” написала про втечу цивільних з зони ведення боїв та їхню злість на чиновників.

“Це ляпас для президента. Ми не змогли відтіснити ворога”, – сказав неназваний російський чиновник в інтерв’ю Politika.Kozlov.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

5 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

5 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

5 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

5 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

6 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

6 години ago