“Ляпас для президента”: експерт Кремля заговорив про приниження Путіна

Безпрецедентний наступ України на російську територію завдав удару по репутації Путіна в війні, яку Росія планувала виграти за декілька днів.

Про це в коментарі The Times заявив російський політолог Сергій Марков, який є довірною особою кремлівського правителя та раніше консультував Кремль в питаннях щодо України. Як відомо, він оголошений персоною нон ґрата в Україні.

“Це приниження для Володимира Путіна, і люди, звичайно, незадоволені. З цих регіонів прибули десятки тисяч біженців… Очевидно, що російська армія не може впоратися з ситуацією”, – сказав Марков.

За оцінками аналітиків, українські війська, чисельністю до 10 тисяч військовослужбовців, вже просунулися на 20 миль вглиб території РФ. Схоже, що російські військові були захоплені зненацька швидкістю наступу, зазначають журналісти. Останні події можуть призвести до відставки вищого військового керівництва, в тому числі очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

Вже понад 120 тисяч росіян залишили небезпечні території. Повідомлялося, що лояльним до Кремля ЗМІ наказали применшити масштаби вторгнення, щоб не допустити паніки. Водночас “слухняна” газета “Комерсант” написала про втечу цивільних з зони ведення боїв та їхню злість на чиновників.

“Це ляпас для президента. Ми не змогли відтіснити ворога”, – сказав неназваний російський чиновник в інтерв’ю Politika.Kozlov.

Лисенко Катерина

Recent Posts

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

6 хв. ago

Красива губернаторка: чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

Китайська 52-річна чиновниця Чжун Ян, сумно відома тим, що мала 58 коханців, виявилася корупціонеркою і загриміла за…

15 хв. ago

F-16 розбився через уламки ракети РФ: аналітики отримали нові дані про авіакатастрофу

Американський винищувач F-16 міг втратити керування через уламки російської ракети, які пошкодили двигун і систему керування.…

23 хв. ago

Учені через 5 років знайшли епіцентр поширення COVID-19: названо всіх “підозрюваних”

Поки у світі поширюється новий варіант COVID, вчені провели детальний аналіз генетичного матеріалу, взятого за допомогою…

33 хв. ago

Мобілізація в Україні — чи може отримати відстрочку 50-річний студент

В Україні немає вікових обмежень для отримання освіти. Тому навіть 50-річний або старший студент може мати…

43 хв. ago

“Квартал 95” вляпався в скандал через “танцюльки” під відео з загиблим військовим

Нещодавній випуск "Кварталу" викликав скандал у мережі. Виявилося, що гумористи влаштували номер та співали жартівливу…

51 хв. ago