Fox News: Іран може вдарити по Ізраїлю в найближчі 24 години

Іранські військові можуть атакувати Ізраїль у найближчу добу як помста за вбивство голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханія в Тегерані наприкінці минулого місяця, повідомили Fox News кілька поінформованих джерел.

Західні країни закликали Іран та їхніх союзників утриматися від нападу, який міг би призвести до подальшої ескалації на Близькому Сході. З такими заявами виступили Франція, Німеччина та Великобританія.

«Ми глибоко стурбовані зростанням напруженості в регіоні та єдині у нашій прихильності до деескалації та регіональної стабільності. У цьому контексті, зокрема, ми закликаємо Іран та його союзників утримуватися від нападів, які могли б призвести до подальшої ескалації регіональної напруги. напруженості та поставити під загрозу можливість домовитися про припинення вогню та звільнення заручників», — заявили президент Франції Еммануель Макрон , канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер .

Ізраїльські та американські високопосадовці повідомили Axios, що іранська армія виявляє таку ж активність, як і перед атакою на Ізраїль у квітні.

“Іран зробив значну підготовчу роботу в підрозділах, оснащених ракетами і безпілотниками, ці кроки схожі на ті, що Іран зробив перед атакою на Ізраїль у квітні”, – написав кореспондент Axios Барак Равід на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Напруженість на Близькому Сході досягла піку після загибелі глави політбюро ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані 31 липня. За різними даними, він загинув внаслідок прямого ракетного удару або детонації вибухового пристрою у своєму будинку. Іран, ХАМАС і «Хезболла» звинуватили в Ізраїлі і пообіцяли відповісти. Тель-Авів офіційно не підтверджував своєї причетності до інциденту.

3 серпня стало відомо, що Іран найближчим часом може атакувати Ізраїль, щоб помститися за вбивство Ханії. Поінформований про плани уряду іранський дипломат повідомив виданню The Wall Street Journal, що відповідь «буде швидкою та жорсткою». Він також назвав спроби різних країн переконати Тегеран не йти на ескалацію «безплідними». «У цьому немає сенсу. Ізраїль перейшов усі червоні лінії», — наголосив дипломат.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

32 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

39 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

44 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

51 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago