Бунт орендарів Канади: на що пішли люди заради зниження плати за житло

Вартість оренди житла у великих містах Канади продовжує бити свої ж рекорди. Щоб зупинити вакханалію цін, канадські орендарі наважилися на останній крок. Про це пише Vancouverok.

Форму протесту на межі закону підтримує дедалі більше громадян Торонто, доведених до відчаю відсутністю доступного житла. Наразі вартість апартаментів з однією спальнею у мегаполісі досягає $2,500. У Торонто на знак протесту проти цін орендарі відмовляються платити власникам квартир. Частина громадян бойкотує плату на знак неналежного стану квартир та будівель.

Причому страйки тривають від кількох місяців до року, оскільки Рада орендодавців (LTB) завантажена скаргами і розглядає заяви вкрай повільно. На бік орендарів стали багато юристів, які розуміють, що такий бунт загрожує насамперед для самих «мітингарів». Рано чи пізно за несплату їх виселять із квартир.

«Орендодавці підуть багато на що, щоб змусити людей з’їхати. Вони готові виселити родини у будь-який спосіб, аби знову підвищити вартість та знайти когось, хто заплатить більше», – каже юрист Семюел Мейсон.

Розуміючи та приймаючи логіку людей, юристи у справах оренди втрутилися у ситуацію та запропонували соломонове рішення. Зараз у Торонто оплату бойкотує понад 100 орендарів. Їм запропоновано вносити оплату до каси правління кондомінімуму – до вирішення спірної ситуації. До того ж громадянам пояснили, що право орендодавця на виселення не таке вже й безперечне.

«Навіть якщо орендарю наказано звільнити свою квартиру на підставі неоплаченої орендної плати, наказ стає недійсним, якщо борг буде погашено до дати припинення оренди», – пояснив Мейсон.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін зазнав чергової невдачі

В умовах економічної кризи, спричиненої вторгненням в Україну, Росія спробувала відмовитися від торгівлі із Заходом…

3 хв. ago

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

6 хв. ago

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

18 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

33 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

48 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

58 хв. ago