Росія демонструє залежність від Китаю: російські чиновники заговорили китайською

Нещодавно губернатор Амурської області Василь Орлов з нагоди Східного Нового року записав звернення до народу Китаю китайською мовою.

Він розповів китайцям про зміцнення співпраці між Росією та КНР, а також відзначив зближення Благовіщенська та Хейке, які розташовані на протилежних берегах Амуру.

“Ми настільки близько, що коли на набережній китайського Хейхе включають музику, її чути у столиці регіону”, – сказав Орлов.

Губернатор також зазначив, що в містах Амурської області всі вивіски друкуються російською та китайською, а в школах та дитячих садках Приамур’я вивчають китайську.

Орлов виявився не єдиним високопосадовцем, який вирішив перейти на китайську в східний Новий рік. Мер Невинномиська у Ставропольському краї Михайло Міненков написав вітання за допомогою ієрогліфів. «У Китаї зустрічатимуть не 2024 рік, як це зовсім недавно робили ми, а 4721-й. А святкувати його наступ у Китаї планується до 24 лютого», – розповів Міненков.

У свою чергу, влада Москви вирішила вперше відзначити східний Новий рік, щоб підкреслити близькість Росії та Китаю. “Основними точками Китайського Нового року в столиці стануть Камергерський провулок, Тверська площа, Тверський бульвар і Новий Арбат, які разом утворять спеціальний пішохідний маршрут”, – повідомило посольство КНР у Росії.

На цьому тлі президент РФ Володимир Путін назвав “страшилкою” втрату Росією суверенітету внаслідок зближення з Китаєм. За його словами, Москва та Пекін звикли до спільного існування протягом століть, а зовнішньополітична філософія Китаю «неагресивна». “Зовнішньополітична думка Китаю завжди шукає – шукає компроміс, і ми це бачимо”, – сказав Путін в інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону.

Наприкінці січня голова Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що внаслідок війни проти України Москва посилила залежність від Китаю. «Російська економіка зазнає довгострокових невдач, і країна вирішує свою долю як економічний васал Китаю», — зазначив Бернс.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТЦК використовує “Резерв+” для затримання військовозобов’язаних: адвокат розкрив нову схему

Адвокат Роман Симутін попередив про нову схему, яку використовують територіальні центри комплектування (ТЦК) через додаток…

2 хв. ago

Принц Вільям розкрив улюблений десерт Кейт Міддлтон: він вас здивує

Виявляється, чимало членів королівської родини мають слабкість до солодощів. Під час візиту до коледжу Дачі…

15 хв. ago

Незаконний видобуток мінеральної води: ДБР арештувало свердловини на мільйони гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило масштабну схему незаконного видобутку мінеральної води на сотні мільйонів гривень.…

33 хв. ago

Лавров істерично відреагував на заяви про ядерні амбіції України

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вибухнув черговою заявою, коментуючи план перемоги президента України Володимира…

38 хв. ago

Airbus звільняє тисячі працівників: криза в аерокосмічній промисловості Європи

Європейський авіаційний гігант Airbus оголосив про масштабні скорочення в своєму підрозділі «Оборона та космос». Компанія…

43 хв. ago

ФОПів змусять сплатити подвійний військовий збір: Южаніна про ризики

Народний депутат Ніна Южаніна заявила, що через затримку підписання законопроєкту №11416-д Президентом, ФОПи можуть зіткнутися…

49 хв. ago