Глава Пентагону керував ударами по об’єктах хуситів з лікарні – CNN

Міністр оборони США Ллойд Остін віддавав накази і контролював удари по об’єктах хуситів у Ємені з госпіталю «за допомогою повного набору захищених засобів зв’язку», – заявив у  старший чиновник оборони.

Про це інформує CNN.

Остін перебуває в лікарні з 1 січня після того, як 22 грудня у нього виникли ускладнення після процедури лікування раку простати.

«Сьогодні міністр Остін віддав CENTCOM наказ завдати удари та здійснював моніторинг у режимі реального часу за допомогою повного набору можливостей безпечного зв’язку», — сказав чиновник.

«Після ударів він поспілкувався з Радою національної безпеки, головою та командувачем CENTCOM для первинної оцінки після удару”, – йдеться у повідомленні.

Представник оборонного відомства сказав, що між вівторком і четвергом ввечері Остін двічі розмовляв із президентом Джо Байденом і «здійснював численні щоденні телефонні розмови» з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом К. Брауном, командувачем Центрального командування США генералом Еріком Куріллою та Рада національної безпеки «обговорить варіанти реагування та виконання після дозволу президента».

Представник оборонного відомства заявив, що протягом останніх 72 годин «брав активну участь у нагляді за сьогоднішніми ударами та керував ними».

Остін також взяв участь у зустрічі 9 січня «для моніторингу комплексної атаки хуситів на морських судноплавних шляхах і відповіді на операцію Prosperity Guardian».

Цей епізод порушив величезні питання щодо прозорості та комунікацій в адміністрації, і Білий дім розпочав власний внутрішній аналіз процесів, пов’язаних із відповідними повідомленнями та передачею повноважень на тлі негативної реакції через секретність Остіна.

Генеральний інспектор Пентагону також починає перевірку того, чи має Пентагон відповідну політику для забезпечення ефективної передачі повноважень і обов’язків після госпіталізації Остіна, про яку не було негайно повідомлено Білому дому чи іншим високопоставленим чиновникам національної безпеки.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що США та Велика Британія вдарили по об’єктам хуситів в Ємені ракетами “Томагавк”

Ольга Степанова

Recent Posts

Україну накриє літня спека до +30 градусів: прогноз погоди на тиждень

В Україну йде помітне потепління. Повітря розігріється до справжніх літніх показників. Деталями 19 травня у матеріалі…

2 хв. ago

“У неї добре виходить”: колишній візажист розкрив два секрети макіяжу Меган Маркл

Колишній візажист Меган Маркл Деніел Мартін похвалив герцогиню Сассекську за її зовнішній вигляд у Нігерії і розповів…

12 хв. ago

Десятки путінських танкерів місяцями простоюють після санкційного ляпаса США, – Bloomberg

Практично кожен підсанкційний російський нафтовий танкер залишається бездіяльним і порожнім через кілька місяців після введення санкцій США.…

24 хв. ago

Російська авіація відпрацювала по своєму ж Шебекіно, скинувши кілька бомб

Російська авіація помилково відпрацювала по власній території, скинувши 17 та 18 травня чотири авіабомби ФАБ…

32 хв. ago

Сімейний спорткар: у Києві помітили рідкісну заряджену Skoda

В Киеве сфотографировали Skoda Octavia 2021 года в версии RS Combi. Заряженный универсал является редкостью на украинских…

43 хв. ago

Курйози мобілізації: Умєров додатком “Резерв+” оголосив у розшук начальника штабу “Азову” Кротевича

Захищати Україну офіцер почав після того, як РФ окупувала його рідний Крим. Він брав участь…

51 хв. ago