У Росії вигадали нові “правила” крадіжки іноземного бізнесу: власників залишать ні з чим

Російська влада вирішила ще сильніше закрутити гайки іноземному бізнесу і залишити його практично ні з чим у разі виходу з країни-агресора. Згідно з новими правилами, такі компанії отримають лише 5% від ринкової вартості своїх активів.

Як повідомляють росЗМІ, про це 9 жовтня Мінфін повідомив іноземних власників російського бізнесу. Зокрема, оновлені правила продажу іноземних активів вартістю до 50 млрд рублів (понад $520 млн) збільшують:

  • мінімальний дисконт – з 50 до 60%;
  • добровільний внесок до бюджету – з 15 до 35% ринкової вартості активу.

А угоди дорожчі за 50 млрд рублів взагалі ухвалюватимуть лише за згодою кремлівського диктатора Володимира Путіна. Таким чином, колишні власники після продажу отримають лише 5% від ринкової ціни активу.

При цьому нові умови стосуватимуться не тільки майбутніх угод, а й поширюватимуться на вже подані, але ще не розглянуті урядовою підкомісією, заявки.

Рішення ускладнити життя іноземним компаніям було ухвалено після того, як з російського ринку вийшов британський гігант Unilever, якому належать бренди Axe, Dove, Rexona, Sunsilk, Knorr, Lipton, Domestos та інші марки. Корпорація завершила свою присутність у країні-агресорі після тридцяти років роботи, продавши активи компанії Arnest. Російський підрозділ приносив корпорації близько 900 мільйонів євро щорічного доходу, але угода включає активи не тільки в Росії, але і в Білорусі.

Романчук Микола

Recent Posts

“Непросте завдання”: експерт з прибирання пояснив, як вдало організувати свій простір

Якщо ви маєте невеликий будинок або квартиру, то розумієте, які труднощі можуть виникнути через нестачу…

5 хв. ago

Яблуку ніде впасти: названо найбільш переповнені пам’ятки Європи

Франція та її столиця Париж стабільно входять до рейтингів найпопулярніших і найбажаніших серед туристів напрямків для відпочинку.…

14 хв. ago

Думав не знайдуть: поліція заарештувала серійного злодія, який ховався під ліжком (відео)

В графстві Південний Глостершир, що у Великій Британії, місцева поліція зіткнулася з комічним інцидентом. Коли…

22 хв. ago

Ходять крізь стіни і шепочуть на вухо: кінотеатр у Шотландії переслідують привиди (фото)

Місце, яке називають найбільш відвідуваним примарами кінотеатром Великої Британії, змусило своїх співробітників вкритися "мурашками" через…

34 хв. ago

Чому Путін не застосує ядерну зброю: політолог назвав три причини

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що очільник Кремля Володимир Путін не застосує ядерну зброю. На це…

43 хв. ago

Вчені розкрили причини успадкування енергії лише від матері

Дослідження вчених з Університету Колорадо в Боулдері дозволило отримати нові дані щодо давньої загадки біології, яка стосується…

51 хв. ago