Як сніг на голову: Німеччина масово відбирає тимчасовий захист в українців

Німеччина стала лідером за кількістю українських біженців. У ФРН стрімко скорочується кількість громадян зі статусом тимчасового захисту. Названо причини масово відтоку мігрантів.

За даними статистичної служби Європейського союзу, лише за місяць у Німеччині різко зменшилася кількість біженців з України, які мають зазначений статус, на 17,6% або 236,9 тисячі осіб. У червні їх було 1,37 мільйона, а у липні – уже 1,1 мільйона, пише Today.ua.

Вказано, що ФРН виключила із зареєстрованого контингенту українців, статус тимчасового статусу який перестав діяти, тому що вони отримали інший чи  покинули територію країни. Таким чином,  перереєстрація у Німеччині мала вплив на загальну статистику ЄС щодо кількості українців.

Загальна кількість мігрантів з України, які отримали прихисток у дружній країні, знизилася з 4,31 мільйона до 4,1 мільйона.

Але ФРН залишається державою з найбільшою кількістю українських біженців зі статусом тимчасового захисту. Показник становить 26,9% від загального в єврозоні. Друге місце у переліку належить Польщі з 976,2 тисячі осіб (23,7%), а третє – Чехії з 369,61 тисячі осіб (9%).

Якщо порівнювати співвідношення власників тимчасового захисту з кількістю населення кожної країни Єввросоюзу, то найбільше співвідношення власників тимчасового захисту на 1000 осіб станом на кінець липня зафіксовано  у Чехії (33,9), Польщі (26,7) та Литві (27,4).

Понад 98% бенефіціарів тимчасового захисту – українці. Причому жінки становлять близько половини (45,3%) від загальної кількості, чоловіки — 22,4%, а діти — 32,4%.

Романчук Микола

Recent Posts

Смертельний вірус Nipah набирає обертів: в Індії нова жертва, а ліки все ще не вигадані

З Індії поширюється небезпечний вірус Nipah, від якого немає ліків. Вже є перші жертви у 2024…

1 хв. ago

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

28 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

40 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

52 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

59 хв. ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago