США направляють на Близький Схід атомний підводний човен

Міністр оборони США Ллойд Остін дав розпорядження направити на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia, а також прискорити перекидання авіаносця Abraham Lincoln. Про це повідомляє Пентагон.

В опублікованому документі йдеться, що Остін провів телефонну розмову з главою Міністерства оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом. Під час бесіди він підтвердив відданість США всім можливим крокам для захисту Ізраїлю, а також наголосив на посиленні військової присутності США на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні.

Підтверджую прихильність, Остін наказав авіаносній ударній групі Uss Abraham Lincoln, яка оснащена винищувачами F-35, прискорити свій перехід у зону відповідальності Центрального командування. При цьому авіаносець Theodore Roosevelt вже знаходиться в регіоні.

Крім того, глава Пентагону віддав розпорядження направити в район Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia.

Також у ході телефонної розмови Остін та Галлант обговорили операції Ізраїлю в Газі та зусилля щодо укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Крім цього, темою розмови стали зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської «Хезболли» та інших пов’язаних з Іраном угруповань по всьому регіону.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Крута колаба”: Борис Джонсон шокував соцмережі відео з українською провідницею

Українські провідниці з "Укрзалізниці" залучили колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до комічного відео, у якому…

7 хв. ago

ЗСУ опустилися в рейтингу найсильніших армій світу, а РФ все ще на другому місті (інфографіка)

Збройні сили України на сьогодні посідають 18 сходинку у рейтингу найсильніших армій світу. Минулого року…

16 хв. ago

Українці почали отримувати листи зі штрафами: що відбувається

На поштові скриньки українців невідомі шахраї почали розсилати повідомлення нібито від "господарського суду" певної області,…

24 хв. ago

Брак підготовленої піхоти і тактика просочування ворога: Арестович попередив, що фронт тріщить по швах

Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що український фронт переживає серйозні труднощі не лише в районі…

30 хв. ago

Черги, затримки та бюрократія: ветеран розповів про знущання МСЕК

В Україні оформлення інвалідності для ветеранів стало надзвичайно складним і тривалим процесом. Ветеран Ігор Салій…

33 хв. ago

В Україні суттєво подорожчає інтернет: що відомо наразі

З 1 жовтня в Україні збираються виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування (ССО). Про це написала народна депутатка України…

42 хв. ago