Politico: За спробами витіснити Байдена з передвиборчих перегонів стоїть Обама

За спробами витіснити Байдена з передвиборчих перегонів стоять дві найвпливовіші постаті в Демократичній партії США: колишній президент Барак Обама та колишній спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі .

Такий сенсаційний висновок випливає з доповіді, яку опублікував у четвер, 11 липня, сайт Politico .

Це спроба чинити тиск на президента Джо Байдена , щоб той відмовився від участі у президентських перегонах. Як заявив телеканал MSNBC, посилаючись на джерела у передвиборчому штабі Байдена, «лобі Обами та Пелосі, за оцінками співробітників штабу, поки що перемагає».

Як стало відомо, Обама зустрічався з голлівудським актором і спонсором Демократичної партії Джорджем Клуні , перш ніж останній опублікував учора свою різку статтю в The New York Times, в якій він закликав президента Байдена відійти убік та звільнити своє місце.

“Це не той Байден, якого я знав, з цим президентом ми не переможемо в листопаді”, – написав Клуні. Хоча Обама не заохочував Клуні і не радив йому написати статтю, він також не висловив жодної незгоди з цими словами, і це мовчання, на думку Politico, дуже промовисте.

Іншим високопосадовцем Демократичної партії, який брав участь у маневрі, спрямованому на витіснення Байдена з гонки, є, на думку Politico, Ненсі Пелосі. Вона заявила MSNBC, що «від рішення Байдена залежить, балотуватися чи ні, але він має вирішити – час спливає». Хоча заява Пелосі не містить явного заклику до відставки, натяк зрозумілий.

Джерело, близьке до Пелосі, повідомило Politico, що її коментарі дають демократам «зелене світло», щоб інтенсифікувати спроби переконати Байдена переглянути свою участь у перегонах. У приватних розмовах Пелосі також неодноразово заявляла: «Демократи не переможуть із Байденом». При цьому Пелосі публічно заперечує, що відіграє якусь роль у спробах усунути Байдена, і заявляє, що «прийме будь-яке рішення президента».

Лисенко Катерина

Recent Posts

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

46 секунд ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

2 хв. ago

Казкове альпійське місто назвали найбільш трендовим зимовим напрямком Європи цього року

Австрійське місто Зальцбург, розташоване в оточенні Альпійських гір, визнали найбільш трендовим напрямком для відвідування в зимовий…

4 хв. ago

Українці на межі: розкрито страшну статистику психічних розладів серед громадян

З початку повномасштабної війни психологічний стан українців досяг критичної точки. За словами Сергія Калінчука, керівника…

6 хв. ago

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

10 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

11 хв. ago