Politico: За спробами витіснити Байдена з передвиборчих перегонів стоїть Обама

За спробами витіснити Байдена з передвиборчих перегонів стоять дві найвпливовіші постаті в Демократичній партії США: колишній президент Барак Обама та колишній спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі .

Такий сенсаційний висновок випливає з доповіді, яку опублікував у четвер, 11 липня, сайт Politico .

Це спроба чинити тиск на президента Джо Байдена , щоб той відмовився від участі у президентських перегонах. Як заявив телеканал MSNBC, посилаючись на джерела у передвиборчому штабі Байдена, «лобі Обами та Пелосі, за оцінками співробітників штабу, поки що перемагає».

Як стало відомо, Обама зустрічався з голлівудським актором і спонсором Демократичної партії Джорджем Клуні , перш ніж останній опублікував учора свою різку статтю в The New York Times, в якій він закликав президента Байдена відійти убік та звільнити своє місце.

“Це не той Байден, якого я знав, з цим президентом ми не переможемо в листопаді”, – написав Клуні. Хоча Обама не заохочував Клуні і не радив йому написати статтю, він також не висловив жодної незгоди з цими словами, і це мовчання, на думку Politico, дуже промовисте.

Іншим високопосадовцем Демократичної партії, який брав участь у маневрі, спрямованому на витіснення Байдена з гонки, є, на думку Politico, Ненсі Пелосі. Вона заявила MSNBC, що «від рішення Байдена залежить, балотуватися чи ні, але він має вирішити – час спливає». Хоча заява Пелосі не містить явного заклику до відставки, натяк зрозумілий.

Джерело, близьке до Пелосі, повідомило Politico, що її коментарі дають демократам «зелене світло», щоб інтенсифікувати спроби переконати Байдена переглянути свою участь у перегонах. У приватних розмовах Пелосі також неодноразово заявляла: «Демократи не переможуть із Байденом». При цьому Пелосі публічно заперечує, що відіграє якусь роль у спробах усунути Байдена, і заявляє, що «прийме будь-яке рішення президента».

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

35 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

36 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

47 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

49 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

50 хв. ago