У Кремлі бояться масштабних протестів: що може змусити росіян вийти на вулиці

Росія почала використовувати фінансовий тиск, щоб замістити втрати особового складу під час бойових дій в Україні. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України. 

За даними ГУР, у Москві побоюються загострення соціальної напруги та організації протестів у великих містах через рішення про мобілізацію.

“Зокрема, цього року у Росії кремлівські технологи розпускали чутки про те, що нібито після виборів, які відбулись 8 вересня, там одразу оголосять загальну мобілізацію. Таким чином приплічники російського диктатора Володимира Путіна перевіряли настрої російського населення і, вочевидь, їхня динаміка не надто задовольняє вождів держави-агресора”, — повідомили в ГУР. 

Основним фактором, який наразі дозволяє Росії не оголошувати загальну мобілізацію, залишаються гроші.

У розвідці вважають, що охочих йти на смерть в лавах окупаційної армії дедалі менше. На таку тенденцію вказує постійне підняття стартових виплат за підписання контракту, яке в деяких регіонах РФ вже сягає кількох мільйонів рублів.

Також росіяни зіштовхнулись зі ще однією проблемою — відсутність так званих “ідейних” солдатів серед маси. Тому на пунктах комплектування новобранцям армії РФ видають спеціальні пропагандистські методички.

У методичках наведено традиційні штампи про “підлий Захід і блок НАТО”, “денацифікацію”, “один народ” та іншу пропагандистську маячню про “захист Росії” під час війни в Україні.

Коломієць Надія

Recent Posts

Південна Корея вперше за довгий час запустила ракету Taurus: деталі випробувань

Військово-повітряні сили Південної Кореї завершили навчання, провівши випробувальний пуск ракети дальнього радіусу дії класу "повітря-поверхня"…

5 хв. ago

Арестович обіцяє новий наступ Росії по всьому фронту найближчими днями

РФ розпочне стратегічний наступ по всьому фронту вже найближчими днями. Таку думку висловив у своєму…

15 хв. ago

Спікер Палати представників Джонсон заявив, що більше не хоче фінансувати Україну

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон "не має апетиту" до продовження американської підтримки України. Такую заяву…

23 хв. ago

Підводний монстр: чоловік спіймав величезного сома, якого ще “не бачив світ” (фото)

43-річний Якуб Вагнер, відомий за серіалом "Fish Warrior" на каналі National Geographic, спіймав в озері гігантського 2,64-метрового…

32 хв. ago

Субсидії під загрозою: кому і чому можуть припинити виплати

Міністерство соціальної політики України оголосило про зміни у системі виплат субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.…

41 хв. ago

На Юпітері виявлено дивний рух: вчені не знають, що відбувається (фото)

За допомогою космічного телескопа Хаббл астрономи виявили, що найбільший атмосферний вихор у Сонячній системі, Велика…

49 хв. ago