Екстремальний вид спорту: у Британії відбувся чемпіонат із метання яєць (відео)

Існує безліч дивних і чудових спортивних змагань, про які ви, можливо, не знаєте, і на честь Всесвітнього дня яйця (10 жовтня) деякі люди беруть участь у дуже незвичайному змаганні — чемпіонаті світу з метання яєць. Щорічний захід проводиться в сільському селі Лінкольнширу, привертає учасників з усього світу і включає в себе команди “кетчерів” і “кидачів”, які борються за перше місце. Про це пише Mirror.

Захід, що проводиться в селі Суотон у графстві Лінкольншир, було започатковано 2005 року і в ньому взяли участь спортсмени з усього світу, а в першому змаганні перемогла Нова Зеландія. У кожному заїзді команди, що “кидають”, кидають яйце “кетчерам” на відстань, яка збільшується на 10 м щоразу.

П’ять пар, які успішно кинуть яйце найдалі за всіх, не розбивши його, виходять у гранд-фінал. Swaton Vintage Day нещодавно оголосив, що захід 2025 року відбудеться в неділю, 29 червня.

“Це може і не метання списа, але це вважається екстремальним видом спорту”, — ідеться в ознайомлювальному відео на вебсайті заходу. Енді Данлоп, президент Всесвітньої федерації метання яєць, додає: “Люди кажуть, що метання яєць — це не справжній спорт, але, звісно, це так”.

Фанати заходу зазначають, що це змагання не схоже на метання списа, але ж кидати яйця і ловити їх так, щоб не розбити — це складно. “Ніхто в метанні списа не намагається зловити спис”, — зазначає Данлоп.

У 2024 році британські триразові чемпіони світу Джо Вілсон і Бред Грінвуд зберегли свою корону на дистанції трохи понад 50 м. Бред пояснив ключ до успіху: “Вся справа у виборі яєць. Якщо вам трапиться занадто кругле яйце, ви не зможете його використати — вам потрібні більш гострі. А маленькі та компактні — вони міцніші. Вам потрібен хороший кидок із петлею і ніжні руки”.

Колишній учасник змагань доктор Бен Ніколсон поділився кадрами свого досвіду на каналі X, підписавши: “Сьогодні на чемпіонаті світу з метання яєць не вийшло подолати позначку в 30 метрів із партнером, який може кинути тільки на 20 метрів. Наступного року я повернуся”.

Також у Лінкольнширі в День яйця проводяться змагання з метання яєць у ціль і світові змагання з яєчного требушета.

За словами організаторів заходу, за ці роки було зібрано 100 000 фунтів стерлінгів на місцеві, національні та міжнародні благодійні цілі.

Коломієць Надія

Recent Posts

Пенсія відкладається: хто не вийде на заслужений відпочинок раніше 65 років

Пенсійний вік в Україні – 60 років як для чоловіків, так і для жінок. Проте…

6 хв. ago

Умєрову призначили двох нових заступників: один з них керував обороною Харкова

Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив двох нових заступників очільника оборонного відомства. Як повідомили у…

14 хв. ago

Нардеп Железняк пояснив, як українці платитимуть військовий збір за жовтень

В Україні зростання військового збору передбачено у прийнятому Верховною радою 10 жовтня законопроєкті №11416-д щодо підвищення…

26 хв. ago

Зеленський подарував Папі Римському картину про різанину у Бучі

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня відвідав Ватикан для зустрічі з Папою Римським Франциском. Це візит став…

34 хв. ago

Вбивство Фаріон: слідство перевіряє причетність “невстановлених осіб” до злочину

Слідчі поліції Львівської області отримали доступ до 291 номера мобільних операторів у межах кримінального провадження за фактом вбивства…

43 хв. ago

Ухилянтам суттєво знизять штрафи: головне вчасно одуматися

У Верховній Раді України зареєстровано новий законопроєкт, що передбачає значне зниження штрафів для військовозобов'язаних, які…

49 хв. ago