Британські діти – найнещасніші у Європі: результати дослідження

Діти Великої Британії стали найнещаснішими порівняно зі своїми європейськими однолітками. Так, 25,2% учнів цієї країни вказали на незадоволеність, за ними йдуть школярі Польщі – 24,4% та Мальти – 23,6%.

Серед вказаних причин опинилися брак грошей на їжу, неможливість батьками організувати їм відпустку, позашкільні заходи або святкування особливих подій, передає Еuronews. Також негативно на почуттях підлітків відображається те, що 50% дітей не можуть дозволити собі шкільні екскурсії.

Крім цього, школярі висловлювали занепокоєння зростанням вартості життя у Великій Британії, проблемами злочинності, безпеки в інтернеті та екології. Водночас 14,3% учнів повідомили, що незадоволені своїм шкільним досвідом.

Натомість найщасливішими дітьми вважаються у Нідерландах. Лише 6,7% школярів вказали про незадоволеність.

Країни Північної Європи – Фінляндія та Данія також отримали хороші рейтинги. Так, лише 10,8% та 11,3% повідомили про низьку задоволеність життям відповідно.

Менеджер з політики та звʼязків з громадськістю Джек ОʼНіл зазначив, що такі висновки викликають тривогу, що призводить і до падіння добробуту.

“Висновки звіту про хороше дитинство за 2024 рік викликають тривогу та демонструють неприйнятну картину добробуту дітей у Великій Британії. Це чітко показує, що молоді люди у Великій Британії відчувають нижчий добробут і задоволеність життям порівняно з їхніми однолітками в Європі, і що добробут молодих людей також падає”, – сказав ОʼНіл.

За його словами, значну роль у цьому також відіграє булінг. Так, за його словами, Велика Британія у питанні безпеки у школі, почуття приналежності та знущання посідає друге місце в Європі. Він зауважив, що це впливає на успіхи у навчанні.

Коломієць Надія

Recent Posts

Обдурить рецептори й оздоровить шлунок: учені назвали кориснішу альтернативу м’ясу

Одразу кілька недавніх досліджень показали, що рослинні м'ясні альтернативи можуть не тільки відповідати, а й…

9 хв. ago

У Камеруні офіційно заборонили обговорювати здоров’я 91-річного президента

У Камеруні заборонив будь-які обговорення здоров'я 91-річного президента Поля Бії, йдеться в листі, поширеному міністерством…

17 хв. ago

Поділився не лише повноваженнями: губернатор Забайкальщини витер соплі об підлеглу чиновницю

У мережі активно поширюється відео з російьских телеграм-каналів, на якому зафіксовано неоднозначний момент за участю…

37 хв. ago

Ухилянтам пропонують 50% знижки: подробиці нового законопроекту

Понад 6 мільйонів військовозобов'язаних досі не оновили свої дані у військкоматах, хоча згідно із законом…

45 хв. ago

10 авто для великих сімейних поїздок, які не спустошать ваш бюджет

Коли настає час змінити компактний автомобіль на більш просторий сімейний вибір стає справжнім випробуванням. Багато…

50 хв. ago

Якщо є город, дача чи пай: українців терміново попередили, коли розпочнеться конфіскація

Верховна Рада схвалила законопроект №11150 у повторному другому читанні - з урахуванням пропозицій президента. Документ, зокрема, продовжує…

1 годину ago