Оголошено мертвим: літак віце-президента Малаві знайшли розбитим у лісі

Літак, на борту якого перебував віцепрезидент Малаві Саулос Клаус Чіліма, розбився в густому лісі. Президент країни підтвердив його смерть, повідомляє місцеве видання Nation Online.

Раніше Reuters писав із посиланням на високопоставленого військового чиновника Пола Валентино Фірі, що пошуково-рятувальні операції були ускладнені через туманну погоду навколо лісу Чікангава, яка погіршувала видимість.

51-річний Чиліма перебував на борту військового літака разом із дев’ятьма іншими людьми, які залишили столицю Лілонгве о 09:17 10 червня.

Військові біля уламків літака Чиліми Фото: Twitter/X Nation Online

Літак мав приземлитися в аеропорту Мзузу о 10:02, але не зміг приземлитися через погану видимість, і йому було наказано повернутися до столиці, повідомив президент Лазарус Чаквера в телезверненні до нації в понеділок. Авіаційній владі не вдалося зв’язатися з літаком, оскільки він зник з радарів. 11 червня, близько 12:00, у соцмережах почали з’являтися фото розбитого літака на гірському схилі. Повідомлялося, що розбитий літак віцепрезидента знайдено, але не його тіло.

Військові біля уламків літака Чиліми Фото: Twitter/X Nation Online

Незабаром президент Малаві вийшов у прямий ефір і заявив, що ніхто з дев’яти осіб, які були на борту літака, не вижив.

Чиліма, якого вважали потенційним кандидатом на президентських виборах наступного року, був заарештований 2022 року за звинуваченням у хабарництві.

Саулос Клаус Чіліма, віце-президент Малаві Фото: Getty Images

Однак минулого місяця суд Малаві зняв із нього обвинувачення після того, як директор прокуратури подав повідомлення про припинення справи. Чиліма заперечував свою провину.

Нагадаємо, 20 травня в авіакатастрофі загинув президент Ірану Ібрахім Раїсі. Його вертоліт врізався в скелю. Крім Раїсі, на борту було ще кілька високопосадовців: 60-річний глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіян і губернатор провінції Східний Азербайджан аятолла Мохаммад Алі Аль-е-Хашем, а також інші офіційні особи та охоронці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

32 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

39 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

44 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

51 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago