“Неминучий” ракетний удар Ірану по Ізраїлю: США зробили важливу заяву

Найближчими днями можливий ракетний удар Ірану по Ізраїлю. Вашингтон пообіцяв підтримати Ізраїль у разі нападу на нього Ірану.

Про це пише Bloomberg.

Як повідомляє видання, посилаючись на джерела, які побажали залишитися анонімними, потенційний напад, можливо, з використанням високоточних ракет, може статися найближчими днями.

“Це скоріше питання “коли”, а не “якщо”, – сказав один зі співрозмовників, ґрунтуючись на оцінках розвідки США та Ізраїлю.

За словами джерел Bloomberg, західним союзникам Ізраїлю повідомили, що ізраїльський уряд і військові об’єкти можуть бути атаковані, але цивільні об’єкти не будуть ціллю.

Проте, за інформацією Bloomberg, іноземні дипломатичні місії вже готуються до можливих ударів, складаючи плани евакуації на випадок непередбачених обставин.

“Вони погрожують завдати серйозного удару по Ізраїлю. Як я сказав прем’єр-міністру Нетаньягу, наша прихильність гарантуванню безпеки Ізраїлю від цих загроз з боку Ірану і його сателітів є залізною. Дозвольте мені сказати це ще раз: залізною. Ми маємо намір зробити все можливе, щоб захистити безпеку Ізраїлю”, – заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Крім того, як повідомив Держдепартамент США, Держсекретар Ентоні Блінкен зв’язався з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом і запевнив його, що Вашингтон підтримає Ізраїль у разі нападу на нього Ірану або його “союзників”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

3 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

15 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

24 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

34 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

43 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

51 хв. ago