“Тимчасові шлюби” в Індонезії: дівчата заробляють $500 на туристах

В індонезійських селах молоді дівчата погоджуються на так звані “шлюби для задоволення” або “Nikah Mut’ah” із туристами заради заробітку, повідомляють SCMP та Mashable. В умовах обмежених можливостей для працевлаштування ці “тимчасові шлюби” стали способом отримання доходу, хоча в країні діють заборони на секс поза шлюбом.

Особливо популярним місцем для таких “шлюбів” стало село Пункак на заході Індонезії, яке відвідують туристи з Близького Сходу. Тут місцеві агентства знайомлять іноземців з дівчатами, які укладають короткострокові шлюбні контракти. Вартість таких угод становить від $300 до $500, а багаті клієнти можуть заплатити і більше. Зазвичай новоспечена “дружина” повинна не лише надавати сексуальні послуги, але й виконувати домашні обов’язки. Як тільки турист покидає країну, шлюб анулюється відповідно до ісламських традицій.

Такі “шлюби для задоволення” перетворилися на процвітаючу індустрію, що стимулює місцеву економіку. Раніше дівчат знайомили з туристами родичі або друзі, а тепер цим займаються спеціалізовані агентства, які забирають значну частину плати.

Історії “тимчасових дружин”

Кахайя, одна з учасниць цього бізнесу, розповіла Los Angeles Times, що вже понад 15 разів була “заміжня” за туристами з Близького Сходу. Її перший “чоловік” – 50-річний саудівець, який заплатив $850, але після відрахування комісій у неї залишилася лише половина суми. Інша жінка, Ніса, одружувалася щонайменше 20 разів, але зуміла залишити цей бізнес після зустрічі з індонезійцем, з яким тепер живе та виховує двох дітей.

Чим загрожують такі “шлюби”?

Попри те, що “шлюби для задоволення” мають коріння в шиїтському ісламі, вони не визнаються законодавством Індонезії. Порушення місцевих шлюбних законів може призвести до штрафів, тюремного ув’язнення та соціальних санкцій.

Коломієць Надія

Recent Posts

Мобілізація без ТЦК: як будуть залучати до ЗСУ

Військові частини тепер мають право самостійно здійснювати призов добровольців та резервістів на службу без залучення…

3 хв. ago

“Таке неможливо вигадати”: найкращі подружки одночасно народили своїх синів (фото)

Дві американки з Флориди (США), Керолінн Шада та Калі Гейнор, стали матерями в один і той же…

16 хв. ago

Які кольори авто були престижними в СРСР, а з яких сміялися

Сучасні автомобілі, хоча і тяжіють до більш універсальних кольорів, все ж пропонують водіям величезну колірну…

24 хв. ago

В Індії помер Ратан Тата, компанію якого оцінюють у $365 млрд (фото)

У лікарні Мумбаї помер Ратан Тата, колишній голова Tata Group, який вивів солідний і розрослися…

35 хв. ago

Надпотужна магнітна буря влупила по Землі: як вижити метеопатам

У найближчі дві доби очікується магнітна буря силою 8 балів. Це доволі потужні геомагнітні шторми, оскільки їхній…

45 хв. ago

Штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання за несвоєчасну заміну приписного посвідчення

ТЦК нерідко штрафують українців, які не оновили своєчасно приписне посвідчення. Адвокат Володимир Крекотень розкрив нюанси законності таких…

56 хв. ago